OPREZ: Pojačana kontrola vozača traktora i radnih mašina

Policijski službenici policijskih stanica iz sastava Policijske uprave Doboj provode akciju „Pojačane kontrole vozača traktora i radnih mašina“, koja ima za cilj da se poveća bezbjednost vozača traktora i radnih mašina, ali i ostalih učesnika u saobraćaju.

Kao jedan od razloga pokretanja ove akcije su podaci da je tokom prethodne godine na području opštine Teslić u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je učestvovala radna mašina smrtno stradalo jedno lice, dok je na podučju opštine Modriča vozač radne mašine  zadobio lakše tjelesne povrede. Takođe, na području opštine Brod jedan vozač zaprežnog vozila je zadobio lakše tjelesne povrede.

Na području opštine Modriča, 10. marta, dogodila se jedna saobraćaja nezgoda u kojoj je učestvovao traktor, prilikom čega je kod vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. U ovoj nezgodi, osoba koja se prevozila na traktoru, zadobila je tjelesne povrede.

Akcija, koju provodi PU Doboj, usmjerena je na prevenciju događanja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju traktori i radne mašine, s obzirom na to da se u periodu poljoprivrednih radova očekuje povećano učešće traktora i radnih mašina u saobraćaju.

- Policijska uprava Doboj apeluje da su vozači traktora i radnih mašina obavezni da na javnom putu upravljaju tehnički ispravnim vozilom, sa posebnim akcentom na posjedovanje i korišćenje svjetlosno-signalnih uređaja i svjetala za označavanje vozila. Nikada vožnju ne započinjati i ne upravljati vozilima pod dejstvom alkohola - saopšteno je u Policijskoj upravi Doboj, te je i ostalim učesnicima u saobraćaju skrenuta pažnja da povećaju opreznost zbog povećanog učešća poljoprivrednih vozila u saobraćaju.

Lj. Đ.