Odobreno više od 1.300 zahtjeva za sufinansiranje djece u vrtićima

 Odjeljenje za društvene djelatnosti svakodnevno radi na obradi pristiglih zahtjeva za sufinansiranje troškova usluge boravka djece u privatnoj predškolskoj ustanovi.

- U kontinuitetu obrađujemo zahtjeve, ukoliko je potrebno traži se dopuna dokumentacije, izrađuju se rješenja i nakon toga slijedi uplata sredstava roditeljima prema prispjeću zahtjeva - navode iz resornog odjeljenja, dodajući da je dosad pozitivno riješeno više od 1.300 zahtjeva.

Prema njihovim riječima,  sredstva za sufinansiranje troškova boravka djece u privatnoj predškolskoj ustanovi uplaćuju se direktno na račun podnosioca zahtjeva, tj. roditelja, staratelja ili hranitelja.

Naime, predaja zahtjeva za isplatu novčane podrške počela je krajem aprila, a roditelji zahtjev mogu predati u Gradskoj upravi  u prijemnoj kancelariji (soba 16) šalter jedan ili dva.

Uz popunjen zahtjev, koji roditelji mogu preuzeti ispred prijemne kancelarije ili sa sajta grada, potrebno je priložiti uvjerenje o prebivalištu za podnosioca zahtjeva, kopiju kartice tekućeg računa, potvrda da dijete ne može da se upiše pripadajućem vrtiću po mjestu stanovanja u JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje zbog nedovoljnog kapaciteta i ugovor s privatnom predškolskom ustanovom s teritorije grada.

nezavisne.com