Od kupovine Vinkinih kokica paketići za siromašne mališane

Vinka Lalović, prodavac kokica u Bijeljini duže od dvije decenije, odlučila je da zarađenim novcem kupi paketiće mališanima čiji roditelji to nisu u mogućnosti da učine.

Uokviru njenog malog štanda nalazi se posebna kasica za ovu namjenu u koju kupci ubacuju novac za “dječije kokice” koje koštaju 0,50 KM.

Ona je rekla da, srećom, u gradu postoji mnogo djece kojima roditelji mogu da priušte malo zadovoljstvo i tokom šetnje kupe kokice, ali i novogodišnje paketiće.

Da bi to omogućili i onima koji nemaju tu sreću odlučila sam da za svake kupljene dječije kokice imam posebnu kasicu (za kupce). Taj novac usmjeriću za paketiće za njih – rekla je Lalovićeva.

Ona je najavila da će na kraju godine zajedno dijeliti paketiće onima koji nisu osjetili radost dolaska Deda Mraza.

– Nadam se da će sugrađani biti solidarni – poručila je Lalovićeva i dodala da kupci na ceduljici mogu da navedu i konkretno ime kome darovati paketić.

Ona je pojasnila da je, razmišljajući o ovoj ideji, imala dvije zamisli o njenoj realizaciji.

Prva je da mi mališani i njihovi roditelji koje poznajem sami predlože nekoga svog iz komšiluka kome je paketić potreban. Druga je da odem do Centra za socijalni rad i njih pitam kome bi ih trebalo pokloni. Sve zavisi od broja paketića – rekla je Lalovićeva.

Ona je pojasnila da će prvu zamisao realizovati ukoliko bude prikupljen manji broj paketića, do 20, a drugu ako bude sredstava za više poklona.

Vinkin mali štand “Popkorn-Kokice-Bijeljina” nalazi se nedaleko od zgrade Osnovnog suda.

Tagovi: