Novitović dobio direktorsku fotelju u „Šumama Srpske“

Donedavni vršilac dužnosti zamjenika direktora Republičke uprave civilne zaštite RS Milan Novitović razriješen je sa te funkcije i imenovan za v.d. direktora šumskog gazdinstva „Drina“ Srebrenica, otkriva CAPITAL.

Vlada Republike Srpske na 71. sjednici održanoj 30. maja donijela je Rješenje o razrješenju v.d. zamjenika direktora RUCZ Milana Novitovića zbog isteka vremena na koje je postavljen.

„Ovo rješenje stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku RS“, navodi se u rješenju Vlade Srpske koje je 13. juna objavljeno u Službenom glasniku.

Podsjećamo, Milan Novitović je 26. septembra 2022. godine pozvan na saslušanje u Republičko javno tužilaštvo u Banjaluci, a potom je uhapšen. Novitović je u tom trenutku bio kadar Ujedinjene Srpske i v.d. direktora RUCZ, a sumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja.

Republičko javno tužilaštvo krajem januara ove godine zvanično je obustavilo istragu protiv Novitovića, a on je u međuvremenu promijenio stranački dres i skrasio se u NPS-u Darka Banjca.

Novitović je u aprilu 2021. godine osuđen u banjalučkom Osnovnom sudu na uslovnu kaznu od tri mjeseca zatvora zbog krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti. U zatvor nije otišao, jer nije počinio novo krivično djelo za vrijeme trajanja uslovne kazne.

Prema toj presudi, Novitović je 8. decembra 2017. godine oko deset časova u Banjaluci, zbog neriješenih poslovnih odnosa oštećenom Draganu Makiviću prijetio da će ga skinuti golog, voziti vezanog lancima, te da će lajati od Banjaluke do Vranja.

CAPITAL.ba

Tagovi: