Njemačka policija u šoku: Oduzeli mu ključeve, on nastavio put za BiH

Ono što se ovog vikenda dešavalo u Bavarskoj zaslužuje da se nađe u rubrici "vjerovali ili ne". U subotu 1. februara oko 22.40 policija Zigsdorfa je na autoputu A8 prema Salcburgu, u blizini Bergena, zaustavila pasat slovenačkih registracijskih tablica.

Kako piše Traunsteiner Tagblatt, za volanom je bio 32-godišnji državljanin BiH, u Austriji zaposlen kao klesar, koji je krenuo kući u BiH.

Budući da je muškarac mirisao na alkohol bio je podvrgnut alkotestu. Pokazalo se da državljanin BiH ima skoro jedan promil alkohola u krvi, što je objasnio prisustvom rođendanskoj žurki u noći sa petka na subotu.

Na mjestu zaustavljanja državljanin BiH je kažnjen novčano s 500 evra i jednomjesečnom zabranom vožnje u Njemačkoj.

Naravno, zabranjeno mu je da nastavi vožnju tako što je policija oduzela ključeve pasata.

Službenici iste patrole policije Zigsdorfa na autoputu bili su zaprepašteni kada su nepuna dva sata kasnije, malo iza ponoći 2. februara, primijetili isti pasat u vožnji na čvoru autoputa Zigsdorf.

Za volanom je bio ponovo 32-godišnji državljanin koji je otišao po rezervne ključeve i nastavio vožnju za BiH!

Vjerovali ili ne, ponovo je bio pijan, doduše ne kao prvi put, ali i dalje sa znatno više od zakonski dozvoljenih 0,5 promila alkohola u krvi!

Za drugo krivično djelo morao je platiti 1.000 evra, a sada ga očekuje i četvoromjesečna zabrana vožnje, prenose mediji.

Tagovi: