Nastavak turbulencija na političkoj sceni Stanara

Nezavisni odbornik u Skupštini opštine Stanari Saša Đukić prešao je u Klub odbornika SDS-a, a kao nezavisni odbornik njega je sa tim statusom “zamijenila” Željka Damjanović, koja je napustila Klub odbornika SNSD-a.

Đukić će pristupanje Klubu odbornika SDS-a verifikovati u ponedjeljak 3. avgusta, a kaže da se na taj korak odlučio nakon razgovora sa zamjenikom predsjednika Opštinskog odbora SDS-a Sinišom Brkovićem.

On je od osnivanja opštine Stanari vršio funkciju zamjenika načelnika opštine ispred DNS-a, ali se sa tom strankom zbog političkih razmimoilaženja razišao u februaru 2016. godine, otkada je i nastupao kao nezavisni odbornik.

"Odlučio sam da svoj dalji rad u skupštinskim klupama nastavim u Klubu odbornika SDS-a, koji sada broji četiri odbornika od ukupno 17, koliko ih ima u SO. I preostali dio mandata u ovom klubu ću se zalagati i raditi u interesu svih stanovnika Stanara" kaže Đukić za naš portal.

Za odlazak Željke Damjanović iz Kluba SNSD se spekuliše da rezultat trvenja i  razmimialiženja unutar redova vladajuće stranke u Stanarima. Ona je inače bila i predsjednica Aktiva žena SNSD u Stanarima.

Podsjetimo, grupa nezadovoljnih istaknutih članova te vladajuće stranke u najmlađoj opštini RS obratila se početkom juna Glavnom odboru SNSD, kako bi ukazali na, po njima, teško stanje u stanarskom ogranku.

Osim prema načelniku Paniću, potpisnici pisma upućenog centrali SNSD su iznijeli niz primjedbi na rukovođenje ove stranke u Stanarima i predsjednika OO i poslanika u NS RS Gorana Jerinića.

Lj. Đurić

 

Tagovi: