Nakon Vasićeve ostavke: Dva Milana na čelu prnjavorskog SDS

Dva Milana - Petrović i Aleksić, izabrani su na čelne funkcije prnjavorskog SDS-a, nakon što je opštinski odbor ove partije prihvatio ostavku dosadašnjeg predsjednika Nemanje Vasića (66).

Jednoglasnim odlukama, kako je i najavio portal MojPrnjavor.info, Milan Petrović (32) je izabran za predsjednika ove od prošlih lokalnih izbora opozicione stranke u Prnjavoru, dok je Milanu Aleksiću (28) povjerena pozicija predsjednika izvršnog odbora. Njemu će, kako je najavljeno, ova stranka ukazati povjerenje i da na predstojećim lokalnim izborima bude kandidat za načelnika opštine, dok će Petrović, kako se očekuje, biti nosilac SDS-ove liste.

Vasić je, na tim povodom upriličenom presu, pred novinarima izrazio zadovoljstvom da je ovom kadrovskom kombinatorikom, zapravo, „realizovan njegov koncept podmlađivanja rukovodstva stranke“. Baš kao što je to uradio i na opštinskom odboru, to je potkrijepio rečenicom iz stenograma svog govora po, prije tri godine, preuzimanju stranke.

-  U toj rečenici sam jasno, uz očuvanje jedinstva stranke, najavio i obećao podmlađivanje vrha stranke. Sreća je da smo umeđuvremenu uspjeli da kao najistaknutije kandidate isprofilišemo Petrovića i Aleksića  -rekao je Vasić.

On je pojasnio i zašto je podnio ostavku.

- Opštinski odbor je ocijenio da ne bi bilo dobro da u izbornoj godini ulazimo u unutarstranačke izbore, pa smo pribjegli statutarnom pravu da ja podnesem ostavku. Tako je, do slijedećih unutarstranačkih izbora, vodstvo stranke preuzeo moj zamjenik Milan Petrović, a da na njegovo mjesto predsjednika izvršnog odbora došao Milan Aleksić. U narednih 15 dana očekujemo da mjesni odbori potvrde i naše opredjeljenje da na narednim lokalnim izborima Petrović bude nosilac liste a Aleksić kandidat za budućeg načelnika opštine  - obrazložio je Vasić.

On je otklonio i svaku dilemu u pogledu njegovog daljeg statusa u SDS-u, navodeći da je kao član glavnog odbora i predsjedništva, među prvih deset ljudi njenog rukovodstva na nivou republike. Istovremeno na opštinskom nivou ostaje član izvršnog i opštinskog odbora.

- Ja i ostali stariji članovi čvrsto stojimo iz ovih mladih kandidata i sigurno ćemo im biti vjetar u leđa - obećava Vasić.

Optimizam pred lokalne izbore ispoljio je i novoizabrani predsjednik Milan Petrović, istovremeno demantujući protekle medijske navode da u prnjavorskom SDS-u postoji bilo kakav raskol.

- Tačno, ovo je rezultat  procesa koji je pokrenuo Nemanja Vasić i mi mladi smo mu na tome izuzetno zahvalni. Uvjeren sam da ćemo svi zajedno spremno dočekati lokalne izbore i da ćemo odnijeti pobjedu u Prnjavoru. Kao predsjednik stranke, zahvalan sam i na ukazanom povjerenju kolegi Aleksiću, kao mladom, čestitom, odvažnom i hrabrom čovjeku, a iza kojeg ćemo, takođe, svi stati - optimista je Petrović.

U istom optimističkom tonu nastavio je i Aleksić israzivši uvjerenje da mladi imaju snagu, pamet i sposobnost, da sa strijim stranačkim kolegama, u prnjavorski SDS unesu novu, pobjedničku, energiju.

-Najbitnije nam je da na najodgovornije funkcije dovedemo  ljude koji imaju sposobnost, odvažnost i odlučnost. Sigurno ćemo naći načina da prepoznamo sve probleme naših sugrađana ali i nađemo rješenja-poručio je Aleksić.

N. ĐURIĆ

Tagovi: