Nagrađen radnik Gradske uprave koji je spasio sugrađanku

Da je bitno vrednovati prave vrijednosti, ukazano je tokom današnjeg prijema za hrabrog radnika Gradske uprave, Đorđa Kuštrinovića koji je spasio život našoj sugrađanki.

Ukazivati na prave vrijednosti, cijeniti ih i nagrađivati ovakva djela, bila je i namjera gradonačelnika Draška Stanivukovića koji je danas upriličo prijem za Đorđa, te mu je kao simboličnu nagradu uručio sat, dok će dobiti i dodatak na platu.

-Kažu da je dan uspješan ako usrećiš jednu osobu, a zamislite šta znači tek kad spasite jedan život. Ovakav čin zaslužuje da bude nagrađen, da prosto pošaljemo poruku da je jedino ispravno da pomognemo drugome, a ne da prođemo pored onih koji imaju probleme – naglasio je Stanivuković.

Upravo spremnost na pomoć, solidarnost i hrabrost, vrijednosti koje su skoro danas zaboravljene, Đorđe je pokazao u utorak kada je spriječio sugrađanku u namjeri da izvrši samoubistvo.

Skromno je kazao da je samo ispunio svoju građansku dužnost, te da je to za njega bio jedan dobar dan jer je uspio spasiti jedan život.