Na Svetosavkom balu prikupljeno 13.500 KM

Na Drugom svetosavskom balu u Derventi, u organizaciji Kola srpskih sestara "Carica Milica", prikupljeno je 13.500 KM od ulaznica i donacija, a u okviru kulturnog progama nastupio je akademik Matija Bećković.

"Zahvaljujući odzivu sugrađana, od ulaznica smo prikupili oko 10.000 KM, od načelnika opštine Derventa Milorada Simića dobili smo donaciju od 3.000 KM, a od predsjednika Skupštine opštine Marijana Kljajića 500 KM", izjavila je novinarima predsjednik Kola srpskih sestara "Carica Milica" Đurđa Dodig Pijetlović.

Ona je zahvalila svima koji su podržali Drugi svetosavski bal i ideju dobročinstva, svetosavlja i pravoslavlja.

"Novac će biti utrošen za kupovinu građevinskog materijala za završetak porodične kuće porodice Gibanica, to su roditelji prvih trojki u Derventi i djeca rastu u uslovima koji bi svakako trebalo da se poboljšaju. Prepoznali smo njihovu potrebu i odlučili da im na neki način pomognemo", rekla je Pijetlovićeva.

Ona je dodala da će sa 1.000 KM biti nagrađen student šeste godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Mila Paštar, koja ima prosjek ocjena 9,06.

Sveštenik Radojica Ćetković istakao je da su članice Kola srpskih sestara, kao i prošle godine, pokazale ozbiljnost u organizaciji ovog događaja.

"Kada je u pitanju kupovina zvona za Saborni hram Uspenja Presvete Bogorodice, one su bile te koje su prve pokrenule akciju i prva sredstva za kupovinu jednog od zvona prikupile upravo na prošlogodišnjem Svetosavskom balu", podsjetio je sveštenik.

Sveštenik je naglasio da je posebna čast to što je u programu nastupio čovjek koji predstavlja veličinu i vrhunac srpske književnosti - Matija Bećković, koji je dao poseban pečat ovoj manifestaciji.

U programu Svetosavskog bala sinoć u hotelu "Biser" u Derventi nastupili su članovi Kulturno-umjetničkog društva mladih "Bosiljak" iz Dervente, tamburaški orkestar, recitatorske grupe Srpskog kulturno-umjetničkog društva "Derventa", najbolja mlada frulašica Srbije Neda Nikolić, a vrhunac večeri bila je Bećkovićeva besjeda.