Na krilima Banjalučanke Sonje Udovčić američki univerzitet ostvario istorijski uspjeh

Na krilima Banjalučanke Sonje Udovčić (25) američki univerzitet "Lynn" je ostvario istorijski uspjeh osvojivši prvo mjesto u Sunsine State Conference.

Ovim je navedeni univerzitet obezbijedio učešće u regionalnom turniru South regije. "Lynn" je ujedno i domaćin ovog turnira, koji će odrediti jednog pobjednika, a koji ide na National tournament D2 NCAA. 

Kada su u pitanju individualni uspjesi, Sonja Udovčić i Marine Kinea su proglašene za članove prvog tima Sunsine State Conference.

Banjalučki odbojkaški dijamant, već dvije godine student na Floridi, i to sa punom stipendijom koja podrazumijeva smještaj, hranu, školovanje i treniranje odbojke. U nedavno završenoj sezoni, Sonja je izabrana za MVP-a koledž lige, prenosi ATV.

Ima 25 godina, te postepeno ostvaruje ono, o čemu mnogi maštaju, a to je američki san. Odbojkaški put, odlučila je da krči u Americi, što će se ispostaviti kao ispravna odluka.

Sonja je sa 13 godina počela trenirati odbojku, prvo u OK Inova, a potom u BL volej. Završila je Gimnaziju, upisala DIF, studirala dvije godine, nakon čega počinje filmska priča.

U novembru prošle godine, proglašena je najboljom koledž igračicom južne regije SAD-a, gdje je njen napadački učinak od 433 uspješna smeča, je najbolji timski jos od 2008. godine.

Tagovi: