Majka poginulog borca život prekratila skokom sa "boračke" zgrade

Beživotno tijelo osamdesetpetogodišnje Milke M. (85) pronađeno je, rano jutros ispred ulaza „B“ takozvane "boračke" zgrade u Prnjavoru.

Prve nezvanične informacije upućuju na to da je ova majka poginulog borca Vojske Republike Srpske život prekratila skokom sa sprata zgrade u kojoj je živjela. Policija je pozvana nešto prije šest časova kada su prolaznici uočili beživotno tijelo žene na trotoaru ispred "boračke" zgrade.

Na samoubilački skok upućuju i prva saznanja da je navodno stan žene zaključan iznutra, a da na njenim nogama nije bilo obuće. Kako saznajemo, višečlana porodice ove žene je iz Drvara izbjegla u Prnjavor, gde je sa statusom „porodice poginulog“ dobila dvosoban stan.

- Neoženjeni sin Predrag (1970) na drvarskom ratištu je u januaru 1995. godine bio ranjen i zarobljen, da bi pet mjeseci kasnije razmijenjen mrtav. Bio joj je to neprebolan udarac. Prije tri godine umro joj je suprug Nikola, pa je u stanu živjela sa kćerkom, zetom i unukom. Bukvalno nema dana da svog Predraga nije spomenjala i suzu prolila, a odlazak supruga je skroz skrhao. U toj svoj tuzi teško se i uz pomoć štapa kretala, vrlo rijetko izlazila iz stana, pa smo je rijetko i viđali - kažu za naš portal šokirani i zlom sudbinom starice potreseni stanari Boračke zgrade.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

N. Đurić

Tagovi: