Politička zloupotreba: Ljube djecu u sred pandemije, dijele im školski pribor, a roditelji ne smiju u učionice...

Iz Narodnog pokreta BANJALUKA ZOVE najoštrije su osuđujemo praksu političke zloupotrebe djece, a povodom početka školske godine u Banjaluci, sa posebnim osvrtom na kršenje epidemioloških mjera.

Oni su saopštili kako je licemjerno da se našim školarcima brani svaki fizički kontakt s vršnjacima, da im se distanca i maske nameću kao obavezne, da im se čak skandalozno sugeriše da ne dijele užinu s drugom djecom, a s druge strane bez reakcije prolaze fotografije političkih dužnosnika kako bez maske ljube djecu, nekolicine bestidnika koji kupe političke poene dijeleći školski pribor kupljen novcem svih građana Banjaluke.

"Čak i da je ličnim sredstvima, nije im mjesto u školi među djecom" navodi se u saopštenju Narodnog pokreta Banjaluka.

Oni su saopštenje ilustrovali primjerima iz Banjaluke.

Na fotografijama su Srđan Amidžić, zamjenik Gradonačelnika Banjaluke koji u prostorijama Saveza nacionalnih manjina ljubi i grli djecu dijeli im školski pribor, zatim fotografiju predstavnika Socijalističke partije Srpske sa školskim priborom.

"Kada mi budemo u poziciji da odlučujemo, tako nešto više neće biti moguće. Smatramo da već sad postoji osnov da se počinioci sankcionišu. Kao društvo moramo svi da stanemo u zaštitu prava djeteta" navode iz Narodnog pokreta Banjaluka.

 

➡️ Tek što smo pomislili da nas ništa više u ovom gradu i državi ne može iznenaditi, zaprepastile su nas sponzorisane...

Posted by Бањалука зове - Banjaluka zove on Thursday, September 3, 2020

 

Tagovi: