Liješće srušilo lidera, Sloga, Zadrugar i Zborište bez bodova

Za vikend su odigrane utakmice 12. kola Područne fudbalske lige Doboj-Brod.

Četiri brodska predstavnika izašla su na teren u nadi da će osvojiti bodove koji bi im mogli omogućiti bolji plasman na tabeli.

FK Liješće dočekalo je lidera FK Mineral iz Banje Vrućice. Utakmica puna pozitivnog naboja donijela je mnogo zanimljivog. Trener Jaćimović se opet pokazao kao vrstan strateg. Postavio je igru Klopovski i vrebao svoju šansu. Upornost Jaćimovićeve ekipe se isplatila, a jedan od najboljih izdanaka FK Liješće Srećko Grozdanić pokazao se kao igrač utakmice. Grozdanić je sa dva postignuta pogotka srušio lidera i približio se na četiri boda zaostatka za Mineralom.

Sijekovački Zadrugar je gostovao u Podnovlju kod Poleta i nije imao šanse protiv razigranog domaćina. Pet golova u mreži naspram jednog postignutog nisu donijeli bodove Sijekovčanima.

NK Sloga je u Kolibama dočekala OFK Pridjel iz Donjeg Pridjela. Iako su izašli u najjačem sastavu, s nekoliko polusezonskih pojačanja, Pridjel se pokazao kao spretnija ekipa i odnio bodove iz Koliba za konačnih 0:4.

Fudbaleri OFK Zborišta gostovali su na uvijek nezgodnom Ozrenu kod Ozrenskih Sokolova. Nezgodan teren i tvrda igra za mlad tim Zborišta nisu rezultirali uspjehom. Iskusniji i očkoperniji domaćin ispratio je Zborištane sa tri gola u mreži.

Tabela nakon 12 odigranih kola izgleda ovako:

 

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je image_2021-03-22_093250.png



Tagovi: