Lančani sudar: Teretnjak se zakucao u autobus iz BiH

 Državljanin BiH (62) teško je povrijeđen u lančanom sudaru kod Karlovca, dok su i tri državljanina Hrvatske zadobila lakše povrede, saopštila je tamošnja policija.

Do nezgode, u kojoj je učestvovalo sedam vozila, došlo je juče u 16.30 časova na auto-putu A1 između Karlovaca i Jastrebarskog, na području grada Karlovca, nešto prije kanala Kupa Kupa, u smjeru Zagreba.

Kako sa navodi u policjom saopštenju, teretnim vozilom zagrebačkih tablica upravljao je četrdesetpetogodišnjak koji brzinu kretanja vozila nije prilagodio gustoći saobraćaja.

- Obzirom da je saobraćaj bio znatno pojačanog intenziteta, tako da vozilo može zaustaviti pred svakom zaprekom, a usljed čega je bez kočenja, u sustizanju usporene kolone vozila udario u zdnji dio dio autobusa bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka kojim je ispred njega upravljao 62-godišnjak i koji se već zaustavio radi kolone vozila - saopštila je Policijska uprava karlovačka.

Fotografije OVDJE

Autobus je, kako dodaju iz policije, udario u automobil ispred sebe, a teretnjak je nakon toga u daljem nekontrolisanom kretanju prouzrokovao lančani sudar više vozila.

Protiv vozača teretnjaka će nadležnom državnom tužilaštvu biti podnesena krivična prijava.

nezavisne.com

Tagovi: