Krekić ne želi iz fotelje ni nakon 16 godina

Ni nakon četiri uzastopna mandata i 16 godina provedenih na funkciji, Mladen Krekić (SNSD) ne odustaje od načelničke fotelje. Međutim, više nema podršku vrha stranke, nezvaničo saznaje portal MojaModriča.info.

Izvor blizak SNSD-u tvrdi da je protekle sedmice vrh stranke izglasao nepovjerenje Krekiću, a podrška je data njegovoj stranačkoj kolegici, poslanici u Narodnoj skupštini RS, Mari Milošević, koja bi sa svega 29 godina trebalo da rukovodi Modričom.

Miloševićeva je, inače, kćerka kontroveznog modričkog biznismena, Uroša Miloševića, jednog od najbogatjih ljudi u RS.

„Većina iz vrha SNSD-a podržala je Miloševićevu, što je Krekić teško podnio. Odmah, po povratku iz Banjaluke, sazvao je načelnike opštinskih odjeljenja i zajedno su napisali 'pismo podrške Krekiću' uz prijetnju istupanjem iz stranke“, tvrdi izvor našeg portala.

Kako saznajemo, Krekić iza sebe još ima pozamašno biračko tijelo, a kako je izvjesno da će ostati bez podrške SNSD, od tada pregovara i traži ko bi ga mogao kandidovati za još jedan načelnički mandat.

„Prva opcija mu je bila Socijalistička partija Srpske, nova stranka Gorana Selaka, ali je Miloševićeva to stopirala čim je za to čula i Selaku poručila da nema ni govora o koaliciji SNSD-SPS nakon izbora, ako prihvati Krekića“, tvrdi naš izvor.

Nezvanično, Krekiću je druga opcija priklanjanje PDP-u.

U Modriči, za sada, kandidata za načelnika ima SDS. Riječ je o advokatu Jovici Raduloviću, koji je u SDS prešao iz NDP, nakon što se predsjednik stranke Dragan Čavić priklonio vlasti i dobio direktorsku funkciju u „Elektrokrajini“.

Drugi kandidat je Risto Marić, iz Socijalističke partije Republike Srpske, nekadašnji direktor Šuma RS.

Ako se i oboje SNSD-ovaca izbore za kandidaturu, Modriča bi na predstojećim izborima mogla imati četiri kandidata za načelničku fotelju.

MojaModriča.info