Kako da uvijek izgledate stilozovano?

Kako je istakla jedna od najpoznatijih modnih dizajnerki na svijetu, Rejčell Zoi, “Stil je način da kažete ko ste, a da ne morate ni da progovorite”. Moramo se složiti sa ovom popularnom izjavom jedne od značajnijih ličnosti iz svijeta mode. 

Takođe, dodaćemo da nije jednostavno u svakom trenutku iznijeti određene komade odjeće na originalan način, sa adekvatnom dozom smjelosti, šika, elegancije i ukusa. 

Stoga ćemo vam u narednim redovima otkriti nekoliko trikova koji će vam pomoći da budete spremni i u svakoj prilici iznesete odijevnu kombinaciju na jedinstven način. 

Online kupovina - odjeća za sve prilike na jednom mjestu

Online kupovina poslednjih godina polako ulazi u naviku sve većeg broja muškaraca i žena. Naravno, mnogo je razloga za to. Online šoping ima brojne prednosti, a ona o kojoj ćemo danas govoriti je jedna od važnih - brzina dostave bilo kod odijevnog komada. 

Na praktičnom primjeru ćemo najbolje objasniti o čemu se ovde radi. Dakle, zamislite da ste pozvani na svečanu proslavu rođendana i da ste samo nekolko dana pred sam događaj shvatili da nemate šta da obučete. Usljed poslovnih i privatnih obaveza nemate vremena za šetnju po tržnim centrima i prodavnicama odjeće.

Tada na scenu stupa online kupovina, koja će vam na jednom mjestu izlistati haljine, suknje, kombinezone i slične odijevne predmete, a na samo nekoliko klikova od vas krije se savršena haljina za rođendansku zabavu. 

Ukoliko je prodavnica koju ste odabrali Miamaya Fashion Store, pred vama će se naći vrhunski komadi visokokvalitetne garderobe za sve prilike, a biće vam drago da čujete da ova prodavnica ima i svoj online shop. SIgurni smo da će vašu pažnju okupirati jedinstveni krojevi, haljine sa unikatnim detaljima i brendirana odjeća nekih od najpoznatijih svjetskih dizajnera.

Pomoću online kupovine ćete čak i u kratkom vremenskom roku uspjeti da kupite izvanredno lijep komad garderobe i hrabro iznesete stilizovane odijevne kombinacije gdje god da ste se uputile. 

Kupujte kvalitetnu odjeću koja će trajati 

Kvalitetna odjeća je preduslov za dobar izgled,  a vaš stil biće primjetan kada na sebi imate garderobu premium kvaliteta. 

Šta podrazumijeva kvalitetna odjeća?

Vaš odijevni predmet smatra se kvalitetnim ukoliko je izrađen od kvalitetnih materijala. Među tkaninama koje najviše prijaju vašoj koži izdvajaju se pamuk i viskoza, a naravno za neke svečanije kombinacije se kao najpogodniji materijal smatra svila. 

Pomenućemo i vještačke materijale poput poliamida i elastina koji se nalaze u sastavu velikog dijela odevnih predmeta, ali to ne znači da su oni nužno loši, ukoliko je u pitanju materijal prvog kvaliteta. 

Takođe, kvalitetna odjeća zadržaće intenzivnu boju i nakon velikog broja pranja u veš mašini, a naš savjet je da prije nego što određeni komad odjeće stavite u mašinu, pročitate uputstva na etiketi. Poslije pranja neće doći do razvlačenja tkanine, pucanja šavova ili izvlačenja končića. 

Upravo na taj način zadržaćete “čist” i blistav izgled što svakako doprinosi stilu, a pogodno je da kvalitetnu odjeću birate i za svečane prilike, ali i za kafu sa prijateljicama ili formalne poslovne prilike. 

Informišite se - uvijek budite u trendu 

Svjesni smo da se modni trendovi veoma često mijenjaju, te je potrebno da se pozabavite modnim hitovima svake sezone i implementirate ih u sopstveni stil. Više je načina pomoću kojih ćete ovo postići. Tu prije svega mislimo na čitanje o novim modnim trendovima, informisanje putem internet portala i blogova, ali i  popularnih modnih magazina. 

Još jedan način da uvijek budete u toku jeste da na društvenim mrežama pratite influensere i trendsetere kako iz modne industrije, tako i poznate ličnosti, ali i blogere koji se bave temama poput njege, mode i slično. 

Na ovaj način ne samo da ćete biti informisane o vodećim trendovima, već ćete i same dobiti inspiraciju kako da iskombinujete određene odevne predmete i šta će dati pečat vašem stilu. 

Kada niste sigurne šta da obučete - igrajte sigurno

Ukoliko često imate nedoumicu i ne znate šta da obučete za važan poslovni sastanak ili za izlazak na večeru sa dragom osobom, predlažemo vam da igrate na sigurno. To ćete izvesti tako što ćete oblačiti modne klasike, komade odjeće jednostavnog kroja, izrađene od kvalitetnih materijla. 

Primjera radi, za poslovnu večeru obucite bijelu košulju i duboke poslovne pantalone bilo koje boje. Sako, podignuta kosa, jednostavne minđuše i umjerena šminka će savršeno upotpuniti vaš izgled i oduševiti poslovne saradnike, ali i sve prisutne osobe. 

Još jednom ćemo pomenuti dizajnerske komade garderobe, jer se upravo određene majice, svečane bluze i haljine ističu po vanvremenskom dizajnu, poput umetničkog djela, te ćete njihovom kupovinom uvijek imati šta da obučete i da izgledate stilizovano i sofisticirano. 

Ne smijemo zaboraviti aksesoare poput nakita i torbice koji će upotpuniti izgled i istaći vaš stil u svakoj prilici. Takođe, dovoljna doza samopouzdanja i osmijeha na licu doprinijeće opštem utisku koji ostavljate iza sebe.