Još roditelja iz Srpske traži istinu o svojoj djeci!

Osim slučaja misteriozne smrti djevojčice Sare na koju je ukazano u dokumentarnom filmu Centara za istraživačko novinarstvo "Gdje je Sara?" sumnjiva je smrt još tri bebe za čiju sudbinu se ne zna, ekskluzivno saznaje "Glas Srpske".

Advokat Dragan Tolimir našem portalu je rekao da se pojavio veći broj osoba, pored roditelja pomenute Sare.

- Javili su se roditelji čije je dijete trebalo biti u drugom grobnom mjestu, a nije. Na ta dva grobna mjesta zajedno sa Sarom postoje četiri nestala lica. Radi se o dva lica za koja je utvrđeno da nisu tu i neka dva čiji identitet nije poznat. Javio se 10 do 15 ljudi sa istim problemima - rekao je Tolimir.

Potvrdio je da će podnijeti krivične prijave protiv NN lica, UKC i Gradskog groblja.

- Na to sam ukazivao i podnosio zahtjev direktorima Kliničkog centra, Gradskog groblja i Gradonačelniku Banjaluke da se sastanu sa roditeljima i da ponude rješenje. Oni su na tipičan politički način pristajali na sve, ali nije održan sastanak. Sada sam odlučio da se borim na drugi način, da iskoristim zainteresovanost medija i snimljenog filma i sada su dobili glavobolju koju su zaslužili jer nisu bili konstruktivni - rekao je Tolimir.

Istakao je da roditelji izvlače tri zaključka u ovom slučaju, šta se sve moglo desiti.

- Prvi je da dijete nije umrlo i da je živo te nekome prodano, a drugi da su prodati ostaci, odnosno organi djeteta, a  treći da se radi o profesionalnoj grešci i da se zbog toga kriju ostaci djece da se to ne utvrdi - rekao je Tolimir.

Dodao je da će u ovom slučaju podnijeti tužbu jer se mora dati neka satisfakcija roditeljima te je naglasio da ima dovoljno elemenata da nadležno tužilaštvo sprovede istragu i utvrdi o čemu se radi.

Aleksandra Blagojević i Miloš Kuprešanin bezuspješno traže grob svog djeteta, kćerke Sare, za koju su im tri dana nakon rođenja rekli da je preminula.

Nakon dvije ekshumacije grobova gdje su im rekli da je njihovo dijete sahranjeno DNK analiza utvrdila da nije Sara.

Tragom priče o Sari novinari su utvrdili da ni dijete Nataše Stijak iz Brčkog nije sahranjeno pored Sare, kako su im rekli da jeste.

Glas Srpske

 

Tagovi: