Jesenje aktivnosti čelinačkog Crvenog krsta

Opštinska organizacija Crvenog krsta Čelinac na početku nove školske godine provela je sabirnu akciju pod sloganom "Pomozi da lakše krenem u školu", u kojoj je skuplјan pribor za školarce iz socijalno ugroženih porodica.

Prikuplјeni školski pribor ova organizacija uručila je osnovnoj školi „Mladen Stojanović“ Jošavka i školi „Novak Pivašević“ Stara Dubrava, a radnici škole dalјe su izvršili podjelu školskog pribora za školarce iz socijalno ugroženih porodica.

Iz  Opštinske organizacije Crvenog krsta Čelinac zahvalјuju svima koji su učestvovali u pomenutoj akciji.

Obilježena i nedjelja borbe protiv tuberkuloze

U periodu od 14. do 21. septembra ova čelinačka organizacija obilјežila je nedjelјu borbe protiv tuberkuloze. U sklopu obilјežavanja pomenute aktivnosti predstavnici Crvenog krsta Čelinac uz podršku svojih volontera obišli su socijalno ugrožene porodice i podijelili im humanitarne pakete higijenskog i prehrambenog karaktera.

Takođe, u sklopu ove aktivnosti, u saradnji sa Domom zdravlјa „Sveti Vračevi“ Čelinac organizovano je merenje krvnog pritisaka i saturacije za sve naše zainteresovane sugrađane, te je na taj način nastavlјena jedna odlična dugogodišnja saradnja između Opštinske organizacije Crvenog krsta Čelinac i čelinačkog Doma zdravlјa.

Iz ove organizacije zahvalјuju svojim volonterima na nesebičnom trudu i podršci u provođenju svih godišnjih akcija i aktivnosti.