Jelena Tomašević u Doboju za Bogojavljensku noć

Pjevačica Jelena Tomašević nastupiće u subotu, 18. januara, u Doboju na 24. Bogojavljenskom koncertu kojim će započeti ovogodišnja kulturna dešavanja u ovom gradu, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare v.d. direktor Centra za kulturu i obrazovanje u Doboju Lidija Žarić.

Tomaševićeva će nastupiti u pratnji novosadskog orkestra "Big bend". Koncert će biti održan u velikoj sali dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje sa početkom u 19.00 časova, a ulaz za posjetioce je besplatan.

- Bez pomoći sa strane ne bismo mogli organizovati ovaj muzički događaj, pa su nam  pokrovitelj Grad Doboj i sponzori "EFT Rudnik i TE Satanari", "Prointer" i "Željeznice RS" -  rekla je Žarić.

U subotu će biti otvorena i likovna izložba djela slikara Zorana Suvajca Zografa u Umjetničkoj galeriji Centra.

Obnavlja se Centar za kulturu

Žarićeva je na današnjoj konferenciji istakla i to da je objekat Centra za kulturu i obrazovanje Doboj spreman za početak temeljne rekonstrukcije, koja će započeti po završetku izrade projekta adaptacije, odnosno dorade projekta iz 2004. godine.

Ipak, prema najavi Žarićeve, to se neće u većoj mjeri odraziti na planirane programske aktivnosti Centra u tekućoj godini.

- U maju bi, nakon svih pripremnih radnji, trebali započeti radovi na obnovi zdanja, kada nam je jedan od najvažnijih aktivnosti tradicionalni "Teatar fest", ali ćemo program revije pozorišta prilagoditi manjim pozorišnim scenama, koje ćemo imati na raspolaganju  - rekla je Žarić.

Lidija Žarić

Sredstva za adaptaciju su obezbijeđena. Milion maraka izdvaja Kabinet predsjednika RS, 300.000 maraka su početna sredstva Grada Doboja, koja će se povećavati u zavisnosti od potreba rekonstrukcije.

- Cilj nam je da dobijemo modernu bioskopsku dvoranu, kvalitetniju rasvjetu i ozvučenje i druge moderne sadržaje, jer je Centar za kulturu u svakoj sredini njeno ogledalo i o tome ćemo svakako voditi računa - istakla Žarić.

Lj. Đurić