Jelena Gajić i Dražen Petrović najbolji sportisti opštine Prnjavor

Atletičarka Jelena Gajić i teniser Dražen Petrović na večerašnjoj manifestaciji „20. Izbor sportiste godine“ proglašeni su za najbolje sportiste opštine Prnjavor u 2020. godini.

U konkurenciji za najbolju sportistkinju osim Gajićeve bile su odbojkašica Dajana Petrović, džudistkinja Milica Krajišnik, tekvondoistkinja Jovana Njegovan i bokserka Tatjana Drinić. Pored Dražena Petrovića za titulu najboljeg sportiste opštine Prnjavor borili su se i fudbaler Danko Segić, košarkaš Dejan Jovanović, rukometaš Nikola Dujaković, tekvondoista Bojan Malešević, kik bokser Slađan Ostojić, karatista Slaviša Podgorac, šahista Simo Đurić, atletičar Nikola Petrović , bokser Filip Burić i džudista Dejan Milijaš.

Do titule najbolje sportistkinje u prošloj godini Jelena Gajić je došla kao pobjednica Kupa Evrope u Skoplju u trci na 800 metara, takođe je i vicešampionka evropskog takmičenja u Bugarskoj u trci na 800 metara. Gajićeva je takođe i višestruka prvakinja Republike Srpske i BiH na 400 i 800 metara. U prošloj godini tri puta je popravljala seniorski dvoranski rekord BiH u trci na 800 metara koji sada iznosi 2 minuta, 6 sekundi i 66 stotinki. U Rumuniji u Klužu na prvenstvu Balkana osvojila je 4. mjesto.

„Zahvaljujem se načelniku opštine koji mi je omogućio odlazak na sve dosadašnje pripreme i imao sluha za sve moje dosadašnje rezultate. Bez ove podrške sigurno ne bih mogla nastaviti tempom kojim sam radila niti ići na takmičenja. Prošle godine sam imala jako dobru sezonu, nekoliko puta sam oborila rekord BiH koji je do tada bio star 36 godina“ , rekla je Gajićeva.

Za mladog prnjavorskog tenisera Dražena Petrovića 2020. godina izuzetno je bila uspješna. Godinu je završio kao prvak Republike Srpske i BiH u seniorskoj konkurenciji, a zavidne rezultate ostvario je na ATF turnirima u Mostaru i na Zlatiboru, dok je na OTK turniru u Beogradu osvajač drugog mjesta Petrović je rekao da je večerašnja nagrada kruna jedne uspješne godine.

Na manifestaciji su proglašeni i najperspektivniji sportisti, gdje su u konkurenciji njih dvanaest, za najperspektivnije proglašeni atletičari Jovana Radulović i Filip Radulović. Nagrada je dodijeljena i za najuspješnije mlade sportiste, ove titule takođe su ponijeli atletičari Kristina Stojković i Damjan Grumić.

Dodijeljena su i posebna priznanja i to Milanu Kosiću kao najuspješnijem rekreativcu, džudistima Nikoli Moravcu i Dariji Stojanović za vrhunski sportski rezultat ostvaren izvan opštine Prnjavor, kao i jubilarne nagrade sportskom klubu “Prvi korak“ za 10 godina postojanja i odbojkaškom klubu „Ukrina“ za četiri decenije rada.

Za najuspješnije ekipe u individualnom sportu proglašen je Atletski klub „Prnjavor“, a u kolektivnom sportu Košarkaški klub „Mladost buldogs“ .

Organizator i domaćin večerašnje manifestacije „20. Izbor sportiste godine“ bila je opština Prnjavor. Načelnik opštine Darko Tomaš čestitao je svim nagrađenima na postignutim rezultatima tokom prošle godine.

„Posebne čestitke Jeleni i Draženu jer su njihovi rezultati bili najbolji ne samo na području naše opštine nego u BiH, što ih je i kvalifikovalo za ovu nagradu. Uvjeren sam da će svi ovi sportisti, koji su i dobri ljudi, učenici i studenti, biti odličan uzor mladim generacijama koje dolaze“ , rekao je Tomaš.

Tomaš je podsjetio da je opština Prnjavor nacrtom ovogodišnjeg budžeta za potrebe sporta predvidjela 350.000 KM čime nastoji dati dodatni impuls razvoju sporta.

Manifestaciju je propratilo i glasanje publike na „Fejsbuk“ profilu načelnika opštine, a nagradu sa najviše glasova i poklon bon prodavnice sportske opreme „Juventa“ u iznosu od 300 KM dobila je džudistkinja Tamara Samardžić. Drugo mjesto i poklon bon u vrijednosti 300.00 KM koji je obezbjedila ZTR „R-Mobil“ osvojio je karatista Boris Đurđević.

Takođe svi nominovani sportisti nagrađeni su sa besplatnom šestomjesečnom članarinom u teretani „Mis fitnes“.