Izvještaj sa devete sjednice Skupštine opštine Čelinac

Skupština opštine Čelinac na devetoj redovnoj sjednici održanoj 23. septembra usvojila je izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci ove godine.

Načelnik opštine Vlado Gligorić rekao je da budžet opštine Čelinac za prvih pola godine nije ostvaren u potpunosti kako je planiran, jer je ispunjen sa 94 odsto od plana.

„Budžetski prihodi iznosili su 4.460.000 KM, dok su rashodi bili 4.165.000 KM, pa je tako uz mjere racionalizacije u prvih šest mjeseci ostvaren suficit u iznosu od 290.000 maraka“, istakao je Gligorić i dodao da su za naredni period u planu značajna ulaganja u infrastrukturu, a naročito u pogledu vodosnabdijevanja koje će se, kako kaže, realizovati u saradnji sa višim nivoima vlasti.

„Radi se o jednom važnom projektu čija je vrijednost oko 700.000 maraka, a tiče se vodosnabdijevanja u samom centru grada i okolnim mjesnim zajednicama, gdje radimo četiri kraka vodovodne mreže“, naglasio je Gligorić.

Na sjednici je usvojena informacija o ostvarivanju prava u oblasti boračko-invalidske zaštite, uz zaklјučak da se prilikom rangiranja za dodjele stipendija učenicima i studentima daju dodatni bodovi djeci boraca prve kategorije.

Skupština opštine imenovala je Vanju Popović za načelnika odjelјenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju, dok je za direktora javne ustanove Dječiji vrtić „NEVEN“ imenovana Darija Đekić.

Predsjednik Skupštine opštine Dejan Kurtinović istakao je da su dužnosti razriješeni predsjednik i članovi Opštinske izborne komisije i imenovani novi.

„Želim da napomenem da smo mi to već radili u aprilu, ali nismo dobili saglasnost Centralne izborne komisije jer nismo imali zastuplјene različite nacionalnosti. Ovaj put smo ispunili i taj uslov i nadamo se da će Centralna izborna komisija dati saglasnost za Opštinsku izbornu komisiju, koja će da preuzme mandat u skorije vrijeme i da radi narednih sedam godina“, rekao je Kurtinović.

Odbornici skupštinske većine usvojili su izvještaj o radu i finansijskom poslovanju čelinačkih javnih ustanova Centra za socijalni rad, Centra za sport i kulturu, Narodne biblioteke i Doma zdravlјa za prvih šest mjeseci ove godine.

Skupštinska većina je usvojila i izvještaj o realizaciji strategije razvoja opštine Čelinac u 2020. godini.

Donesena je i odluka o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup polјoprivrednog zemlјišta u svojini Republike Srpske putem pribavlјanja pisanih ponuda.

Prihvaćene su informacije o realizaciji programa održavanja objekata zajedničke komunalne potrošnje i programa održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva za prvih šest mjeseci ove godine.

Tagovi: