Izgradnja parka s jezerom počinje u nedjelju

Početak intenzivnih građevinskih radova na najvećem gradskom parku s jezerom u sredini kod Tržnog centra "Delta planet" na Banjalučkom polju počinje u nedjelju, najavio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Prema njegovim riječima, ovaj projekat je veoma značajan za grad.

"Želimo da Banjaluka, osim građevina, dobije i zelene oaze ne samo na periferiji, nego i u centru. Budući park daće potpuno novi izgled i ambijent našem gradu", naglasio je Stanivuković.

Podsjećamo, iz Gradske uprave su ranije rekli da se novi gradski park smatra ključnom prekretnicom za dalji tok razvoja "Nove Banjaluke".

"Novi gradski park dobija priliku da postane koherentna gradska zelena površina tretirana u vidu parka, bazirana na postojećoj integrisanoj topografiji u užem krugu centra grada, a površina lokacije je 190.000 kvadratnih metara", kazali su iz Gradske uprave.

Stanivuković je istakao da je sa dolaskom ljepšeg vremena grad postao veliko gradilište te da su intenzivirani radovi, poput gradnje vrtića u Kuljanima i Vrbanji te završetku mosta u Srpskim toplicama, prenose Nezavisne. 

"Već tokom ove sedmice biće stavljena u funkciju nova dvorana na Starčevici, za čiji je kompletan završetak bilo potrebno obezbijediti dodatna sredstava. Nastavljamo i gradnju dvorane na Laušu, za šta je obezbijeđeno preko milion i po KM. Takođe, radićemo dvije važne ulice u Kuljanima i u Debeljacima", kazao je Stanivuković.

Naglasio je da počinju da se grade i važne dionice za vodosnabdijevanje, te uz završetak projekta "Voda 1" i radova iz ciklusa "Voda 2", do kraja godine će biti obezbijeđeno osam miliona KM granta za projekat "Voda 3".

"Kroz dvije godine očekujemo da u velikom procentu bude riješen najveći problem vodosnabdijevanja na teritoriji grada", naveo je Stanivuković.

Kada je riječ o saobraćaju, planirano je da budu riješene i dvije važne raskrsnice u gradu, kod "Ekvatora" i raskrsnica pored, što će omogućiti bolju frekvenciju prema budućem mostu u Docu, čija je gradnja takođe u planu nove administracije.

"Planirana je i izgradnja nekoliko kilometara biciklističkih staza u užem centru, ali i nastavak gradnje staza na istočnom tranzitu", zaključio je Stanivuković.

Dejan Štrbac, predsjednik Savjeta MZ Debeljaci, kazao je da je rekonstrukcija glavne ulice prioritet prioriteta za mještane ovog naselja.

"Svakodnevno ovom glavnom ulicom prolazi oko 150 djece koja idu u školu i pješače, a nemaju trotoar i nisu zaštićena od auta, koji konstantno prolaze. Apelujemo već godinama na gradske vlasti da je ovo najveći problem i nadamo se da će ove godine to biti riješeno", istakao je Štrbac.

Tagovi: