Grijanje počinje u srijedu u večernjim časovima

Iako grijna sezona zvanično počinje 15. oktobra, na zahtjev Grada – grijanje će početi ranije, i to već u srijedu u večernjim časovima.

Poručio je ovo gradski menadžer, Bojan Kresojević, koji je dodao da se od 1. oktobra svakodnevno prati temperatura vazduha.

- Prema trenutnoj vremenskoj prognozi u srijedu se očekuje blagi pad temperature, te će sistem grijanja započeti u srijedu u večernjim časovima - naglasio je Kresojević.

Prema njegovim riječima, ove godine su realizovana rekordna ulaganja u rekonstrukciju mreže u iznosu od 2,2 miliona KM.

- Rezultat će se ogledati u manjem broju kvarova i većom temperaturom u stanovima u rekonstruisanim dijelovima grada, prije svega u Novoj Varoši - dodao je on.

I ovom prilikom, gradski menadžer je pozvao na sastanak predstavnike Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Privredne komore i JP „Šume Republike Srpske“ kako bi predložio model za smanjenje cijene peleta na 400 KM po toni.

- Na ovaj način bi bili smanjeni troškovi grijanja za domaćinstva koja imaju privatne sisteme grijanja na pelet. Sastanak je planiran za ponedjeljak, 26. septembar u 12 časova - zaključio je gradski menadžer, Bojan Kresojević.

 

banjaluka.com

Tagovi: