Gradiška: Punica organizovala bombaški napad na bivšeg zeta?

Policija je jutros u ranim jutarnjim časovima  lišila  slobode, Gorana Lajića, Bogdana Davidovića i Radu Derajić iz Gradiške. Goran Lajić i Bogdan Davidović  se sumnjiče da su  30. septembra ove godine u noćnim časovima bacili dvije ručne bombe M-75 na porodičnu kuću Mladena Desančića  u Vrbaškoj.

Rada Derajić  se sumnjiči da je u kući stanovanja držala dijelove vojnog oružja čime je počinila krivično djelo ,,Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, te da je bila upoznata o izvršenju krivičnog djela ,,Izazivanje opšte opasnosti“, saopšteno je novinarima na vanrednoj konfereciji za štampu danas u Policijskoj upravi u Gradišci.

„Motiv za izvršenje krivičnog djela prema dosadašnjim saznanjima su narušeni porodični odnosi oštećenog  i osumnjičene R.B. Jedna bomba je eksplodirala  i  pričinila  je materijalnu štetu na kući, pomoćnom objektu i vozilima. U toku je kriminalistička obrada nad licima, a dalje postupanje sa istima će biti u skladu sa odlukama postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka“, rekao je novinarima  Bojan Škorić, načelnik Policijske uprave u Gradišci.

Nezvanično doznajemo  da se radi o neraščišćenim odnosima između Rade Derajić i njenog bivšeg zeta Mladena Desančića iz Vrbaške kod Gradiške.  Sukobi su kulminirali nakon razvoda braka između njene kćerke i Desančića, a da se radi o ozbiljnim problemima svjedoči i sama težina bombaškog napada.

Jedan od komšija u naselju  Bok Jankovac, gdje je rano jutros izvršeno hapšenje, rekao je da su on i supruga prije dva dana  u predvečerje primijetili jedan nepoznat par, koji je tražio stan.Našli su ga u blizini i sa sobom donijeli nekoliko vreća prtljaga.

„Odmah su nam se učinili sumnjivim.Nismo znali ko su i nismo željeli komunicirati sa njima“, rekao je stariji muškarac, ne želeći da mu se ime pominje u javnosti.

Na sreću u  ovom opasnom incidentu niko nije povrijeđen. Istraga je još u toku.

B.Grgić

Tagovi: