Gligorić sa predstavnicima Omladinske banke Čelinac: Puna podrška novim projektima

Načelnik opštine Čelinac Vlado Gligorić dao je punu podršku novom krugu projekata i mikrobiznisa koje će Omladinska banka Čelinac i u ovoj godini provoditi na području naše lokalne zajednice.

Na sastanku sa predstavnicima Fondacije „Mozaik“ i članovima odbora Omladinske banke Čelinac održanom 22. februara, Gligorić je istakao da opština Čelinac u kontinuitetu prati i podržava rad omladinskih organizacija, te da podrška dobrim lokalnim pričama ni ubuduće neće izostati.

„Ovo je već treća godina zaredom da opština Čelinac zajedno sa Fondacijom „Mozaik“ učestvuje u sufinansiranju omladinskih projekata. Zadovoljan sam inovativnošću i aktivizmom mladih, a posebno me raduje činjenica da je Omladinska banka Čelinac svrstana među najbolje u BiH“, rekao je Gligorić i dodao da će ove godine za ovu namjenu iz budžeta opštine biti izdvojeno 11.000 KM.

Predstavnik fondacije „Mozaik“ i direktor programa „Omladinska banka“ Željko Pauković rekao je da je u Čelincu u protekle dvije godine realizovano ukupno 18 projekata i registrovano pet mikrobiznisa, u šta je bilo uključeno 280 volontera.

On je dodao da je program Omladinske banke proširen dodatnim vidovima neformalnog obrazovanja koje mladim ljudima pružaju priliku da steknu preduzetničke vještine.

Podsjećamo, opština Čelinac i Fondacija „Mozaik“ potpisali su u decembru 2018. godine memorandum o saradnji na period od četiri godine.

Tagovi: