Finale Kupa Republike Srpske: Krupa ili Rudar Prijedor

Finalni meč Kupa Republike Srpske "Dr Milan Jelić" u fudbalu na programu je sutra na stadionu "Luke" u Doboju (17 časova), a za trofej će se boriti Rudar Prijedor i Krupa.

Po peti put u istoriji ovog takmičenja Krupa igra finale i do sada su sva četiri puta poraženi. S druge strane Rudar Prijedor ima jedan trofej osvojen 2015. kada su u finalu bili bolji upravo od Krupe.

- Žarko želimo da osvojimo ovaj trofej, jer smo igrali četiri finala i doživjeli sve poraze tako da nam nedostaje u trofejnoj sali. Rudar Prijedor je individualno kvalitetniji tim, koji se bori za opstanak u Premijer ligi BiH. Izuzetno su kvalitetni u napadačkom dijelu, vole igru u tranziciji i brzi su. Takođe su iskusniji tim, ali mislim da finale dolazi u boljem momentu za nas. Osvojili smo titulu, dolazimo puni samopouzdanja da pokažemo zašto smo najbolji u prvenstvu Republike Srpske. U prvenstvu smo dali 70 golova i pokazali golgeterski potencijal, nadam se da ćemo ga potvrditi i u ovoj utakmici - rekao je Vladimir Ilić, šef stručnog štaba Krupe.

Nemanja Vidović, kapiten Krupe takođe je rekao da ovaj meč dolazi u boljem trentku za njegov tim, ali je naglasio da "rudari" imaju kvalitet i da su dosta iskusniji tim. Prednost Krupe je svakako to što se igra jedan meč.

Srđan Marjanović, trener ekipe koja se takmiči u m:tel Premijer ligi BiH u susret ovom meču čestitao je Krupi titulu prvaka Republike Srpske

- Pokazali su da su najbolji u ovoj sezoni. Složio bih se da je Krupa u boljem momentu od nas pred ovo finale, zasluženo su izborili povratak u Premijer ligu BiH, a broj datih golova u prvenstvu pokazuje kakav potencijal imaju u timu. Ekipa su koja 'ima i glavu i rep'. Individualno smo kvalitetniji, ali to ništa ne znači ako na terenu to ne pokažemo - kazao je Marjanović i dodao:

- Prije svega moram što prije ekipu da psihološki oporavim od teške serije utakmica i stresa koji smo imali prethodnih dana. U prvenstvu imamo još šansu da se spasimo od ispadanja, biće teško, ali ovakve utakmice su za nas uvijek veliki motiv, pogotovo kada je ulog pehar. -

Nemanja Pekija kapiten Rudar Prijedora rekao je da očekuje veoma zanimljivo finale, a i on je odao priznanje Krupi koja je "pokazala da je najbolja u prvenstvu Republike Srpske."

- Imaju mlad, poletan tim a na nama je da ne razumišljamo o borbi za opstanak u Premijer ligi BiH već da damo maksimum kako bi osvojili trofej u Kupu i tako digli samopoudanje pred finiš sezone u prvenstvu. Neće biti lako ali nema predaje borićemo se - jasan je Pekija.

 

nezavisne.com

Tagovi: