Džonić pravosnažno osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva tročlane porodice Đokić

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je prvostepenu presudu kojom je Goran Džonić osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca – Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine.

Apelacioni sud je preinačio prvostepenu presudu jedino u dijelu uračunavanja pritvora u izrečenu kaznu doživotnog zatvora i okrivljenom je u izrečenu kaznu doživotnog zatvora uračunao vrijeme provedeno u pritvoru, navodi se na sajtu tog suda.

U ostalom dijelu odbijena je žalba branioca okrivljenog i prvostepena presuda u nepreinačenom dijelu potvrđena.

To je učinjeno radi preciziranja vremena kada okrivljeni može podnijeti molbu za uslovni otpust, a zakonom je propisano da lica koja su osuđena na kaznu doživotnog zatvora to mogu da učine nakon izdržanih 27 godina, a u to vrijeme se uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru.

Džonić je tokom cijelog suđenja negirao krivicu. On je, pored teškog ubistva, osuđen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Istraga u ovom slučaju bila je sprovedena i protiv braće A.M. i K.M. i drugog Džonićevog sina, ali su oni pušteni iz pritvora i nisu se našli na optužnici.

banjaluka.net

Tagovi: