Drugo veče “Bosiljkovanja” posvećeno dvodecenijskom radu društva

U okviru ovogodišnjeg izdanja festivala “Bosiljkovanje” Kulturno-umjetničko društvo mladih “Bosiljak” organizovalo je predavanje na temu “Bosiljkovanje i Bosiljak kroz prethodne, više od dvije decenije”.

Video prezentacija, održana u Domu kulture HKD “Napredak”, ogledala se u prikazivanju video snimaka sa različitih koncerata, gostovanja i festivala na kojima je “Bosiljak” učestvovao, kao i prikaz festivalskih dana sa učesnicima iz mnogih država sa Bosiljkovanja u Derventi.

– Veče smo organizovali u skladu sa uslovima pandemije, ali sa visokim kvalitetom samog sadržaja i prezentacije. Uz dijalog sa učesnicima, svim članovima KUDM “Bosiljak”, kao i uz reviju narodnih nošnji i prezentaciju nacionalne kuhinje koje su sami članovi pripremili, ovogodišnje drugo veče “Bosiljkovanja”, ništa manje nije važno, nego dosadašnje “Bosiljkovanje”, rekla je umjetnički rukovodilac društva Stana Nagradić.

Treće veče “Bosiljkovanja” će se održati večeras u hotelu “Biser”, u vidu promocije knjige “Devren(t)ske pjesme, riječi i običaji” Tome Nagradića i nastupe pjevačkih grupa Milijane Žunić i KUDM “Bosiljak” Derventa, kao i svirača na narodnim instrumentima, te predavača istoričara.

U nedjelju u podne održaće se četvrti dan manifestacije, na Trgu pravoslavlja u Derventi, nakon čega će se u Petrovu održati završna manifestacija “Bosiljkovanja”.

Derventa Cafe

Tagovi: