Draženko Ninić osumnjičen da je počinio tri krivična djela

Pripadnici PU Banja Luka uhapsili su D.N. iz Banje Luke zbog sumnje da je počinio tri krivična djela – tjelesna povreda i krivično djelo protivpravno lišenje slobode. Kako nezvanično saznajemo, riječ je o bivšem banjolučkom kik-bokseru Draženku Niniću.

Policijska uprava Banja Luka danas je, navodeći inicijale, objavila da je osumnjičeni u petak 3. decembra 2021. godine, oko 17.15 časova u ugostiteljskom objektu u Banjoj Luci, fizički napao Z. G. iz Banje Luke, a potom ga ubolo nožem u predjelu desne noge.

- Takođe, D.N. je osumnjičen da je u četvrtak, 2. decembra 2021. godine, u 06.15 časova u ugostiteljskom objektu u Banjoj Luci, fizički napao S. A. iz Banje Luke i potom ga ubo nožem u glavu - dodaje se u saopštenju.

Sumnja se da je D. N. istog dana u 18 časova napao N. S. iz Banje Luke.

- D. N. ga je potom odveo i zaključao u podrumske prostorije svoje zgrade u kojoj je nastanjeno - precizira se u saopštenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenim krivičnim djelima.

Draženko Ninić demantovao je danas navode u vezi policijskog saopštenja o napadima koji su se dogodili 2. i 3. decembra u Banjaluci i za koje je osumnjičen.

- To je laž. Pa nismo u Ukrajini… Nemam veze sa tim djelima niti se dogodilo pod takvim okolnostima. Pakuju mi se takve vrste priča. Ako treba, to mogu potvrditi svjedoci - kazao je Ninić.

Jedan od navodno oštećenih, Banjolučanin Siniša A., a za koga se navodilo da je 2. decembra zadobio povredu od noža u predjelu glave, takođe tvrdi da se to nije desilo.

- Bilo je nekih nesporazuma, galame, ali niko nikoga nije povrijedio niti će krivično teretiti. Nisam napadnut niti bilo šta drugo. Nikakva prijava neće ići. Draženko Ninić je institucija! I sada sjedimo zajedno - kazao je on.

Draženko Ninić je bio amaterski prvak nekadašnje Srbije i Crne Gore, Socijalističke Republike Jugoslavije, prvak Vojvodine i Srbije, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, prvak Mediterana, jednom kralj ringa, dva puta prvak Balkana, amaterski svjetski prvak.

Dva puta je bio sportista godine Republike Srpske i jednom grada Banja Luke.

Profesionali prvak Evrope je bio četiri puta i profesionalni svjetski prvak tri puta u tri različite federacije.

Vrhunac njegove karijere predstavljala je borba u manifestaciji Noć šampiona, pred domaćom, banjalučkom publikom u kojoj je nokautirao Francuza Hišema Medukalija i prigrabio svjetsku krunu u WKA verziji, kategorije do 86 kilograma (disciplina lou-kik), i tako ovu titulu pridodao već osvojenim šampionskim pojasevima u WAKO pro i WMTA verziji.

bl-portal.com / mondo.ba