Doza adrenalina na Ozrenu

Dobojlijama koji se ne plaše visine i koji vole kada im proradi adrenalin, kao i turistima koji se zapute na Ozren na raspolaganju je adrenalin park, koji je otvoren u selu Pridjel Donji.

- Turisti kada dođu ovdje mogu da pređu jedan zipline, koji je u dužini sedamdesetak metara, da pređu zanimljivih različitih 12 prepreka, mogu da se druže na terenima za fudbal i odbojku, mogu da posjete 'Ozrensku kuću', koja će uskoro da bude otvorena, a u kojoj će se moći kupiti proizvodi s dobojske regije - rekao je Vanja Vanovac, direktor Turističke organizacije Doboj.

- Cilj je bio da privučemo prije svega Dobojlije da izađu iz grada na Ozren, a naravno da je ključna prednost u tome što je to pet kilometara od grada, tako da se vrlo jednostavno može doći ovdje - kazao je investitor Goran Mihajlović.

Slavko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Doboja, koji je na početku sedme decenije života, nije odolio izazovu da provjeri koliko su zahtjevne prepreke u adrenalin parku.

- Utisci su fantastični, dakle, za mene i za moje godine ovo je nešto veliko - kazao je Kovačević, koji je nakon silaska na čvrsto tlo uzeo kratak predah prije nego što je s medijima podijelio prve utiske.

Svoje utiske prenijeli su i dvojica Dobojlija koji su na otvaranju adrenalin parka među prvima stavili štitnike na glavu i krenuli u akciju.

- Nije loše, prepreke nisu baš bezazlene, ali nisu ni toliko opasne, samo je bitno biti smiren i lagano preći sve. Najteže prepreke su u centralnom dijelu, gdje imaju sajle za koje se treba držati i tu sam dobio malo ogrebotina, ali ništa strašno - ispričao je Saša Vanovac te dodao da je dosad imao priliku da u Višegradu isproba zipline.

- Ništa nije teško, malo pažnje, malo zanimacije, malo rekreacije i da se skine koja kila pošto je to meni potrebno. Ravnoteža je najbitnija. U ovom dijelu što sam ja prošao najbitnije su ravnoteža i koncentracija - naveo je Ljubo Kitanović.

nezavisne.com