Dodik: Ukidanje PDV-a na prvi stan

Ukidanje PDV-a na prvi stan je predloženo od strane ministra finansija BiH Srđana Amidžića koji je član SNSD-a jer je to dio naše politike, rekao Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

On je istakao da će Srpska, uprkos otimanju nadležnosti i pritiscima, i dalje raditi na nivou BiH na pitanjima koja su važna za narod.

To ćemo raditi bez obzira na prigovore, zato što želimo pokušati našem narodu i čitavom narodu u BiH ćemo pokušati da pomognemo – rekao je Dodik.

Naglasio je da će predstavnici Srpske raditi na nivou BiH na ovim pitanjima uprkos, tome što se oni isključuju iz sastanaka.

Rekao je da se to ponovo desilo kada je Borjana Krišto, predsjedavajuća Savjeta ministara BiH, na sastanak s generalnim sekretarom NATO-a odbila da pozove predstavnike Srpske da prisustvuju.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je stabilnost Srpske jaka i da će u januaru penzije biti isplaćene prije Božića.

Dodik je rekao da, ne samo da su vlasti Srpske obezbijedile da do kraja godine finansije funkcionišu nesmetano, nego to obezbjeđuju i za sljedeću godinu.

On je rekao da je sa premijerom Radovanom Viškovićem i ministrom finansija Zorom Vidović juče razgovarao o ovome i da su zatvorili isplatu penzija u januaru koja će se desiti prije Božića, kao što se to tradicionalno i radi.

- Prije će bankrotirati Njemačka nego Republika Srpska koliko god to bilo smiješno nekima u Sarajevu ili ovdje. Republika Srpska ima svoj ekonomski i finansijski tok uprkos ograničenjima koja se nameću sa Zapada. Srpska pronalazi načina da obezbijedi adekvatnu zamjenu za tako nešto. O tome ćete biti obaviješteni - naglasio je Dodik na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

On je rekao da je stabilnost Srpske jaka, ali jeste postoji osjećaj pritiska jer se Srpskoj ne dozvoljava da na međunarodnom tržištu Zapada može da se pojavimo kao faktor, kao što je to bilo u prošlom vremenu.

banjaluka.net

Tagovi: