Dobojski SNSD slavi gradnju bolnice, za narod pečen vo i Baja Mali Knindža

U Doboju će se u nedjelju obilježiti završetak prve faze izgradnje nove Bolnice „Sveti apostol Luka“, a predsjednik dobojskog SNSD-a Obren Petrović i gradonačelnik Boris Jerinć narod su pozvali na opštenarodno veselje.

“Predsjednik GO SNSD Doboj Obren Petrović i gradonačelnik Doboja, Boris Jerinić pozivaju sve građane na opštenarodno veselje u nedjelju, 19. septembra, sa početkom u 15 časova. Za sve prisutne biće obezbjeđen pečen bik i osvježenje, a za dobru atmosferu biće zadužen Baja Mali Knindža. Veselje se organizuje povodom završenih radova na prvoj fazi nove bolnice”, napisano je u pozivnici upućenoj Dobojlijama putem zvanične Fejsbuk stranice dobojskih Socijaldemokrata.

Izgradnja nove dobojske bolnice je već u drugoj fazi, nakon koje će se u trećoj, početkom godine pristupiti opremanju bolničkog kompleksa. Kompletna gradnja sa opremanjem je povjerena kompaniji „China Sinopharm International Corporation“.

Direktor ove ustanove Mladen Gajić ovaj projekat smatra trenutno najvažnijim ne samo za Grad Doboj, već i za celu dobojsku regiju.

"Projekat se izvodi na osnovu Ugovora o projektovanju, izgradnji i opremanju nove Bolnice u Doboju, zaključenim sa kineskom kompanijom. Nakon pripremnih radnji i obezbjeđenja kompletne projektne dokumentacije, realizaciju projekta preuzeo je Tim za implementaciju imenovan od strane Vlade Republike Srpske, kao i Tim za nadzor, ispred Republičke direkcije za obnovu i razvoj", kaže Gajić.

On je izrazio zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova, izrazivši očekivanja da bi nova bolnica mogla biti u funkciji i prije predviđenog roka.

Nova bolnica će imati šest spratova sa nešto više od 25.000 metara kvadratnih korisnog prostora. Predviđeno je da sve medicinske službe budu pod jednim krovom. Ukupan broj predviđenih kreveta je 464, od čega za potrebe ležećih pacijenata je predviđeno 406, a ostalo su kreveti u urgentnom delu, dnevnoj bolnici, te ležaji za potrebe intenzivne i poluintenzivne njege.

Lj. Đ.