Djeca u Srpcu dobijaju novi vrtić

Na lokaciji iza zgrade Osnovnog suda u Srpcu počela je izgradnja novog dječjeg vrtića koji će se prostirati na 1.687 kvadratnih metara i moći će primiti oko 200 djece.

U toku je prva faza izgradnje ovog objekta za koju će biti izdvojeno oko 850.000 KM, a sredstva je osigurala Vlada RS iz donatorskih sredstava Vlade RS. Ukupna vrijednost svih radova će biti oko 1,5 miliona maraka. Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević rekao je da će u novom objektu djeca dobiti puno bolje uslove za obrazovanje i igru.

- Veoma smo srećni što je počela realizacija jednog od najvažnijih projekata iz našeg plana kapitalnih ulaganja. Vrtić će dobiti nove igraonice, zelene površine, kuhinju i druge sadržaje, a izgradiće se i parking te nova pristupna cesta. Sve će se raditi po najvišim standardima - rekao je Dragosavljević.

Dodaje da će vrtić, ako vremenski uslovi dozvole, biti pokriven do proljeća iduće godine.

- Ovo je vrlo zahtjevan projekt koji traži značajna sredstva i paralelno s prvom fazom izgradnje angažovani smo u pružanju potrebnih sredstava za dovršenje druge faze na vrijeme i djeci osigurali nove sadržaje za život, igru ​​i obrazovanje - rekao je Dragosavljević.

Prvi vrtić u Srpcu osnovan je 1972. godine, a nakon katastrofalnih poplava koje su uništile ovaj objekat premješten je 1986. godine u tvornicu tekstila "Itris".

 

 

 

 

Tagovi: