Detalji neizvjesnosti i pometnje u Prnjavoru povodom privođenja biznismena, Gorana J. (35), zbog obljube 16-godišnjakinje

U Prnjavoru su od jutros zavladali neizvjesnost i prava pometnja otako se na društvenim mrežama pojavila informacija da je, navodno, jedan neimenovani ovdašnji biznismen priveden zbog obljube maloljetnice.

Portal MojPrnjavor.info saznaje da je Goran J. (35), vlasnik dvije firme u Prnjavoru sa stanom u Banjaluci, pod tim teretom sumnji priveden na razgovor u prnjavorsku policijsku stanicu, ali da još zvanično nije uhapšen.

Nezvanično saznajemo da je reč o 16-godišnjakinji.

Jedna banjalučka televizija je jutros saopštila da su “pripadnici policije u Prnjavoru priveli poznatog biznismena iz ovog grada zbog sumnje da je obljubio maloljetnu djevojčicu u svojoj vikendici u blizini Prnjavora”.

Vijest se munjevito proširila društvenim mrežama, a u nedostatku zvaničnih i pouzdanih informacija, kako internetom tako i kuloarima, počela su da se provlače imena više ovdašnjih poznatih biznismena. Bukvalno došlo je do pravog haosa.

- Pod kuloarskom lupom sumnje našli su se svi biznismeni koji su se slučajno ili ne zatekli u blizini policijske stanice, kao i oni koji imaju vikendice u blizini Prnjavor, a takvih je mnogo. Telefoni su se usijali, svako se za svog interesuje da li je na slobodi, jer za mnoge da su privedeni, navodno, ne bi bilo nikakvo posebno iznenađenje - kaže naš izvor.

Tajna vikendice Saznajemo da je Policija je došla do određenih informacija da se desilo krivično delo obljube maloljetnice, ali da još, prema našim saznanjima, ništa pouzdano nije utvrđeno i da su u toku provjere.

Tek nakon saslušanja i kada se pouzdanije utvrdi šta se događalo u vikendici, policija će preduzeti određene korake.

Vijest koja je prostrujala gradom izazvala je i pravu nevjericu. Osumnjičeni pripada poznatoj prnjavorskoj porodici privrednika, a oženjen je i otac više djece.

Verzije se protežu od toga da je sve, pogotovo obljuba, ipak, na “klimavim nogama”, do toga da je biznismen baš “zaglibio” pa da se prisustvo i neprimjeran čin u vikendici dovodi u vezu sa 16-godišnjakinjom, navodno, vrlo bliskoj njegovoj užoj porodici.

Tužilac odlučuje o prijedlogu o pritvoru

Policijski inspektori su i kasno poslijepodne ispitivali privedenog prnjavorskog biznismena.

U međuvremenu se oglasila portparolka PU Banjaluka Danijela Mučibabić saopštivši da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Nezvanično saznajemo da se razmatra opcija da on bude sproveden tužiocu u Banjaluku, koji će odlučiti o prijedlogu o, eventualnom, pritvoru.

N. ĐURIĆ