Prijem povodom Dana srpskog jedinstva

Povodom 15. septembra, Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave načelnik opštine Teslić Milan Miličević pozvao je na svečani prijem predstavnike Boračke organizacije opštine Teslić, Organizacija demobilisanih boraca i starješina (OSTAV Teslić) i Organizaciju starješina Vojske Republike Srpske (OSTA VRS), te tom prilikom uručio svečane zastave.

Na ovaj sastanak su se odazvali predstavnici Boračke organizacije opštine Teslić i Organizacije demobilisanih boraca i starješina (OSTAV Teslić) koji su na sastanku sa načelnikom razgovarali o pokretanju inicijative za postavljanje velike zastave Republike Srpske na području opštine Teslić, kao simbol države i identiteta našeg naroda.

Načelnik Miličević je istakao da je ove godine po prvi put na simboličan način obilježen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, te povodom toga je pokrenuta inicijativa za postavljanje velike zastave Republike Srpske na području naše opštine.

„Danas su pozvane sve organizacije koje okupljaju boračke kategorije, a koje su registrovane na teritoriji opštine Teslić jer su to predstavnici onih ljudi koji su stvarali Republiku Srpsku, uz konstataciju da mnogo problema u njihovom statusu još uvijek postoje. Međutim simbolika današnjeg praznika i sastanka je mnogo veća od toga. Dakle, postoje tekući problemi, postoji ono što država i sistem treba da učine za boračke kategorije, ali simbolika probijanja Solunskog fronta i ogromne hrabrosti i patriotizma tadašnjih srpskih vojnika je ogromna žrtva koja nas samo može motivisati da uz odličnu organizaciju, veliku emociju i ljubav prema svom narodu, možemo postići mnogo“ – rekao je Miličević i dodao, ”Jedinstvo moramo svi da pokazujemo, u svojim lokalnim zajednicama, kao roditelji, komšije, nastavnici, građani. Najveću odgovornost, u ovom smislu, imaju politički akteri - partije i političari. Veoma je bitno da svi vodimo računa da svojim izjavama, nastupima i govorima ne stvaramo podjele među ljudima. Ovo je posebno važno tokom predizbornih kampanja.”

Drago Čelarević, predsjednik Boračke organizacije opštine Teslić kaže da opštinska boračka organizacija podržava ovu inicijativu i da je srpskom narodu jako potrebno jedinstvo, te naveo će uvijek u saradnji sa načelnikom dati svoj doprinos i u opštini Teslić i na nivou Republike Srpske u obilježavanju ovoga dana, kao i poboljšanju položaja boračkih kategorija.

Savo Bubić, predsjednik Organizacija demobilisanih boraca i starješina (OSTAV Teslić) pozdravlja ovu inicijativu obilježavanja praznika srpskog jedinstva i kaže da organizacija OSTAV Teslić smatra da je to dobra ideja koju treba podržati u budućnosti radi njegovanja tradicije tekovina odbrambeno-otadžbinskog rata.