Čupić i Joksimović mijenjaju Stanivukovića i Vidića u NSRS

Poslanici SDS-a i PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zoran Vidić i Draško Stanivuković pobijedili su na lokalnim izborima za načelnika/gradonačelnika Broda i Banje Luke.

Stanivukovićevo mjesto u Narodnoj skupštini RS zauzeće Radenko Čupić koji je u maju 2003. godine imenovan za načelnika Kotor Varoša. U nekoliko navrata bio je odbornik PDP-a u SO Kotor Varoš. Na Vidićevo mjesto dolazi Stevo Joksimović koji je bio poslanik SDS-a od 2014. do 2018. godine.

Sedam poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske bili su kandidati su za načelnike i gradonačelnike lokalnih zajednica iz kojih dolaze. Posebno interesantna situacija bila je u Doboju, jer da je Srđan Todorović pobijedio u trci za gradonačelnika, njega bi u skupštinskim klupama zamijenio kandidat za načelnika Teslića Dragutin Škrebić, koji je u međuvremenu promijenio stranku i pristupio SPS-u. Da je Škrebić pobijedio u Tesliću, u NSRS bi otišla Sanja Glišić iz Doboja.

Na 80 odsto obrađenih glasačkih listića Srpska demokratska stranka je osvojila 5.447 glasova za SO u Tesliću. Drugi na listi je Savez nezavisnih socijaldemokrata sa 4.929 glasova. Veliki gubitnik izbora u Tesliću je PDP koji je na 80 odsto prebrojanih g osvojio samo 195 glasova. Dobar rezultat ostvario je SPS sa 2.157 glasova. Na četvrtom mjestu je DEMOS sa 878 glasova. U SDS-u se nadaju da će imati deset odbornika u SO Teslić.

G.D.

Tagovi: