Čuda u manastiru Tumane: Tatjana iz Mrkonjić Grada zahvalna tumanskim svecima

Srednjovjekovni manastir Tumane kod Golupca sigurno je jedan od najposjećenijih ne samo u Braničevskom okrugu, već i u cijeloj Srbiji.

Velikoj posjećenosti doprinose i svjedočanstva vjernika o tome kako su molitvama tumanskim svecima Zosimu i Jakovu, kao i Nektariju Eginskom, oni ili njihovi bližnji doživjeli ozdravljenje. Njihova svjedočenja bilježio je iguman manastira, otac Dimitrije i sabrao ih u knjizi “Manastir Tumane, čudo ljubavi Božije”. Među brojnim svjedočenjima najviše je onih koji su dobili dijete posle dužeg vremena i onih koji su bolovali od kancera.

Tatjana Srdić, koja sa suprugom Srđanom živi u Ljubljani, a oboje su iz Mrkonjić Grada, iz Republike Srpske, svjedoči o tome da su se tri godine nadali nasljednicima. Za to vrijeme ona je imala tri trudnoće i nijednu nije mogla da iznese do kraja.

“Prvog januara 2020. godine prisustvovali smo molitvi u manastiru Tumane. Nakon molitve krenuli smo kući puni vjere i nade, da će sveci uslišiti naše molitve. Saznali smo da su naše molitve uslišene nakon mjesec dana. Dana 6. septembra 2020. dobili smo kćer i nazvali je Sofija”, svjedoči Tatjana.

Ivica Vasiljević iz Užica došao je u Tumane da se pomoli za svoju devojku Zoricu Čančarević, koja je oboljela od kancera želuca. Čekala je na operaciju kojom bi joj se uklonio dio želuca zahvaćen tumorom. Na sam dan operacije, Ivica se pomolio za njeno zdravlje. Pri povratku kući, tvrdi da je dobio poziv od doktora da tumor nije bio maligan.

Nakon toga su ponovo došli u manastir da se zahvale čudotvorcima Zosimu i Jakovu.

Aleksandra Mitrović iz Smedereva 11. decembra 2019. godine doživjela je težak udes u kome joj je bila povrijeđena glava. Pošto je nakon operacije glave izgubila vid, dolazila je tri puta u manastir na molitvu svetiteljima. Nakon treće posjete, na putu kući u potpunosti joj se povratio vid. Od oca je zatražila da vozi auto i svoje roditelje sama je odvezla kući.

Ovo su samo neka od brojnih svjedočenja vjernika sabranih u knjizi od koje će sav prihod nakon prodaje biti ustupljen u humanitarne svrhe, pišu Novosti.

Tagovi: