CSŠ “Ivo Andrić” Prnjavor: Podijeljene diplome, nagrađeni učenici generacije

U Centru srednjih škola „Ivo Andrić“ u Prnjavoru podijeljene su diplome svršenim srednjoškolcima, a najboljim učenicima dodijeljene su nagrade. Proglašena su dva najbolja učenika generacije, za treći i četvrtri stepen, a nagrađeni su i vukovci. Direktorica Suzana Švraka za ovu generaciju rekla je da je jedna od najboljih.

Za učenika generacije četvrtog stepena , koji je ujedno i jedan od dvoje vukovaca, proglašen je Milan Vasić, koji je sa odličnim uspjehom završio mašinsko-tehnički smjer. Ovaj mladić pokazao je izvanredno znanje tokom školovanja, a pokazao se i u dodatnim školskim aktivnostima. Za učenika generacije među torgodišnjim zanimanjima proglašen je Boban Kitić, koji je više nego uspješno završio školovanje za auto-električara.

Pored Milana Vasića, učenica Dejana Đukić je dobila diplomu vukovca. Kaže da je njen uspjeh zaslužno dobro organozovano vrijeme.

Pored priznanja najboljima, i ostali maturanti dobili su diplome, a oni odlični i pohvale za svoje završne ocjene.

Direktorica Suzana Švraka kaže da posebo ponosna na ovu generaciju maturanata, koji su i vanrednom okolnostima pokazali da mogu uspješno savladati sve prepreke.

Od 180 maturanata, 17 njih je stalno imalo odličan uspjeh, a ove godine njih 22 je zavšilo srednju školu sa završnom ocjenom pet. Učenici generacije, vukovci i svi odlikaši dobili su prigodne nagrade za ostaveni uspjeh.

TV K3