Cijeli odbor SP-a u Tesliću prešao u SPS

Kompletan Opštinski odbor Socijalističke partije (SP) u Tesliću pristupio je danas Socijalističkoj partiji Srpske (SPS) koju vodi Goran Selak.

Povjerenik SPS-a za Teslić Dragutin Škrebić, nekadašnji predsjednik teslićkog odbora SP i član Glavnog odbora partije, naglasio je da je ova odluka jednoglasno usvojena na jučerašnjoj sjednici Opštinskog odbora SP.

Kao razlog prelaska u SPS, Škrebić je naveo nezadovoljstvo radom vrha Socijalističke partije.

"U SPS su prešli svi članovi Opštinskog odbora SP, sva tri odbornika ove partije u Skupštini opštine i kompletno rukovodstvo", rekao je Srni Škrebić, prije početka sastanka sa rukovodstvom SPS-a u Tesliću.

Škrebić kaže da je zadovoljan što je danas rukovodstvo SPS-a podržalo njegovu kandidaturu za načelnika opštine Teslić, kao i svih odborničkih kandidata nekadašnjeg SP-a, koji će na izborima nastupati ispred SPS-a.

Prema njegovim riječima, rukovodstvo SP nije uvažavalo izuzetan rezultat koji je Opštinski odbor ove stranke u Tesliću ostvario na prošlim opštim izborima.

"Generalno rukovodstvo te stranke već dugo godina vodi jednu pogrešnu politiku. Prema našem mišljenju, rukovodstvo partije koje od sedam poslanika izgubi četiri moralo bi podnijeti ostavku", izjavio je Škrebić koji se nada da će već od iduće godine ova politička opcija ponovo biti jedinstvena ali sa novim rukovodstvom.

Predsjednik SPS-a Goran Selak rekao je da je najuže rukovodstvo ove partije danas u Tesliću da pruži punu podršku Škrebiću i novom opštinskom odboru SPS-a.

On je podsjetio da je teslićki odbor ostvario najbolji izborni rezultat SP-a na opštim izborima, ali da rukovodstvo SP nije cijenilo taj rezultat.

"Napominjem da nećemo učestvovati u sukobima sa kandidatima koji su predstavljeni javnosti ispred SNSD-a i opozicije, nećemo ulaziti na teren svađa i podjela, već će naš kandidat da priča o tome kako da bolje žive građani opštine, da stvaramo privredni ambijent za razvoj, okupimo tim mladih, ljudi iz privrede, da to bude spoj mladosti i iskustva, da razvijamo naš Teslić", izjavio je Selak.

Tagovi: