Četiri koncesionara tuže Srpsku za 11 miliona KM

Četiri sudska spora koja pritišću Ministarstvo energetike i rudarstva Republike Srpske teška su gotovo 11 miliona maraka, a najveći od njih je svakako onaj koji se odnosi na naknadu štete u sporu preduzeća „Kaolin“ iz Bratunca protiv Vlade RS i vrijedan je 8,6 miliona KM.

Utvrdila je ova Glavna služba za reviziju javnog sektora RS koja je revidirajući Ministarstvo energetike i rudarstva RS na čijem je čelu Petar Đokić kontrolisala i njihove potencijalne obaveze po sporovima.

Kako su republički revizori pojasnili preduzeće „Kaolin“ iz Bratunca protiv Vlade Republike Srpske vodi spor radi naknade štete i to zbog raskida ugovora o koncesiji.

Vlasnik firme „Kaolin“ iz Bratunca je srbijansko preduzeće za telekomunikacije informatiku i trgovinu Condor iz Bajine Bašte.

Podsjetimo, kako je CAPITAL ranije pisao „Kaolin“ je imao koncesiju za eksploataciju kaolina, ali ugovor o koncesiji nije poštovan. Republika Srpska raskinula je taj ugovor zbog čega je bratunačka firma podnijela tužbu i traži naknadu štete po osnovu ulaganja i izgubljene dobiti.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE

CAPITAL.ba

Tagovi: