Čavić dva i po puta lošiji od Seke Kuzmanović

Banjalučka “Elektrokrajina” pod palicom Dragana Čavića u 2019. godini je ostvarila pozitivan finansijski rezultat ali dobit je pala za dva i po puta u odnosu na 2018. godinu kad je direktorica bila Seka Kuzmanović, prenosi portal CAPITAL.

Naime, u 2019. godini je ostvarena dobit od 642.677 maraka dok je godinu ranije dobit bila 1,7 miliona KM.

Prema finansijskim izvještajima, u prošloj godini najveće preduzeće iz sistema “Elektroprivrede RS” je imalo pad poslovnih prihoda od čak devet miliona maraka, najviše u dijelu trgovine na domaćem tržištu.

Takođe, smanjeni su i poslovni rashodi za oko četiri miliona maraka s tim da su izdvajanja za plate radnika porasla sa 41 na skoro 44 miliona maraka.

Do povećanja troškova za plate došlo je zbog povećanog broja radnika u 2019. godini. U odnosu na 2018. godinu, njih je u prošloj radilo 38 više.

Nakon teške poslovne godine, “Elektrokrajinu” čeka još teža s obzirom da je “ERS” preuzela kupce na velikom i srednjem naponu.

Sa druge strane, za otpremnine namjenjene radnicima za dobrovoljni odlazak moraće da pronađu nekoliko miliona maraka, kojih, kako je nedavno kazao Dragan Čavić direktor ovog preduzeća, nemaju.

Da situacija nije idealna portal CAPITAL je nedavno pisao u tekstu “Elektrokrajina” diže novi milionski kredit da bi ostala likvidna.

Kompletan finansijski izvještaj možete preuzeti OVDJE.