Borenović o neodobravanju britanskih viza za sportistkinje iz Srpske

Lider PDP Branislav Borenović rekao je da je za svaku osudu preko djece prelamati politiku i to što Ambasada Velika Britanije nije odobrila vize reprezentativkama BiH iz Republike Srpske u tekvondou koje bi trebalo da učestvuju na Evropskom prvenstvu u Velikoj Britaniji.

Borenović očekuje da Ambasada Velike Britanije hitno da relevantno obrazloženje zašto pojedinci čekaju na vizu, pogotovo ako je tačno da je vizu dobio dio sportista koji dolazi iz nekog drugog naroda ili nekog drugog dijela BiH.

Nevjerovatno je, ako je to tako, da se djeca sportisti dijele po pripadnosti jednom narodu – naglasio je Borenović.

On je istakao da se tako nešto nikako ne smije dovoditi u političku konotaciju te da očekuje da i srpska, i bošnjačka, i hrvatska i sva druga djeca iz bilo kojeg dijela Evrope imaju mogućnost da se takmiče i ostvare ono zbog čega se bave sportom.

Pustite politiku, s jedne strane možemo da se svađamo i sučeljavamo stavove iz jednog, drugog ili trećeg naroda, ali preko djece prelamati politiku je za svaku osudu. Ne mogu da vjerujem da je i to postalo problem u ovoj zemlji – rekao je Borenović.

Ambasada Velike Britanije još nije odobrila vize reprezentativkama BiH u tekvondou Katarini Krajišnik iz Istočnog Sarajeva i Zorani Sandić iz Zvornika, koje bi trebalo da učestvuju na Seniorskom prvenstvu Evrope u Mančesteru, koje se održava od danas do subote, 21. maja.

Ostalim članovima reprezentacije BiH Nedžadu Husiću, Dinku Šegedinu, Petri Ždero i treneru Harisu Husiću vize su odobrene.

 

SrpskaInfo.com

Tagovi: