Borenović u Tesliću: Dobar izborni rezultat u novembru bitan i za uspjeh na Opštim izborima

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović i potpredsjednik Igor Crnadak prisustvovali su sinoć u Tesliću sastancima Regionalnog odbora PDP-a Izborne jedinice 5 i povjereništva Opštinskog odbora PDP-a Teslić. 

Borenović je istakao da je izuzetno važno napraviti dobar izborni rezultat kao jedan od preduslova za uspjeh na narednim Opštim izborima: 

- Vlast u Republici Srpskoj i na BiH nivou ne radi ništa da poboljša standard građana, smanji korupciju i poveća stepen sigurnosti. Naprotiv, nivo korupcije svakodnevno raste, što je najočiglednije bilo kroz javne nabavke tokom epidemije korone – od šatora koji su nazivali pokretnom bolnicom do kriminalne nabavke respiratora, istakao je Borenović. 

On je rekao da je migranata sve više i sve su češće situacije koje ugrožavaju bezbjednost građana, a nema nijedne konkretne aktivnosti koalicije SNSD-SDA-HDZ po ovom pitanju. 

- S druge strane, jedino što napreduje i cvjeta jesu bahatost, podobnost, kriminal i korupcija, kaže Borenović. 

On ističe da očekuje da će opozicione stranke sa nivoa Republike Srpske razgovarati u Tesliću oko zajedničkog nastupa za kandidata za načelnika opštine: 

- PDP će izaći sa svojom listom za odbornike u Skupštini opštine. Obzirom da je naš odbor ovdje raspušten, potpredsjednik partije Igor Crnadak će voditi povjereništvo do lokalnih izbora, a Izbornim štabom PDP-a u Tesliću će rukovoditi doktor Goran Grandić, zaključuje Borenović.
 

Tagovi: