Bolji dani za fudbal u Prnjavoru, Srpcu, Laktašima i Gradišci

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković i predsjednik Područnog fudbalskog saveza Gradiška Miloš Brkić razgovarali su u Gradišci o unaprjeđenju saradnje između ova dva saveza, o realizovanim projektima, te o planovima,koji su veoma ambiciozni.

Zeljković je istakao da je FSRS odlučio da pomogne svim fudbalskim klubovima novčanim iznosom za 50 odsto troškova kotizacije i polovinom troškova za službena lica. To će na gdišnjem nivou i na nivou Republike Srpske iznositi oko 800 hiljada konvertibilnih maraka.

„Ta suma premašuje dosadašnji budžet FSRS koji je iznosio oko 700.000 KM. Domaći fudbal pomažemo i projektom izgradnje 20 fudbalskih terena sa vještačkom travom. Na taj način ćemo obezbijediti bolje uslove za razvoj fudbala i uključivanje većeg broja djece u ovaj sport“, rekao je Zeljković.

Vico Zeljković je istakao da će on biti kandidat za predsjednika Fudbalskog saveza BiH na martovskoj skupštini. Danas je razgovarao i o kandidatima za novi Izvršni odbor ovog Saveza.

 „Izvršni odbor FSBiH čini 15 članova, od toga su petorica iz našeg saveza, iz Republike Srpske. Važno je da izaberemo najkvalitetnije ljude. Ako imamo na umu da je godišnji budžet FSBiH blizu 20 miliona KM, a da je FSRS u posljednjoj deceniji dobijao godišnje oko 260 hiljada KM dovoljno govori o dosadašnjem radu, te o mogućnostima poboljšanja rada“, rekao je Zeljković.

Miloš Brkić, predsjednik Područnog fudbalskog saveza Gradiška pod čijim patronatom se organizuje fudbalsko takmičenje u Srpcu, Laktašima, Prnjavoru i Gradišci, rekao je da je saradnja sa FSRS veoma dobra, te da se očekuju novi projekti, prvenstveno u razvoj infrastrukture.

„Pomoć za kotizaciju  i smanjenje troškova službnim licima u iznosu od 20 hiljada KM smo već doznačili klubovima. Dobili smo dva fudbalska terena sa vještačkom travom,u Gradišci i Prnjavoru, a imamo u najavi i nove projekte“, rekao je Brkić.

Bilo je riječi i o modernizovanju fudbalske infrastrukture i u Srpcu i Laktašima. Čelnici FSRS podržali su i rad Upravnog odbora PFS Gradiška i opštinskih fudbalskih saveza lokalnih zajednica koje čine ovaj područni savez.

B. Grgić

Tagovi: