Bojan i Đorđe Ugren ostvarili sjajne rezultate na konjičkom takmičenju u Sarajevu

Konjički klub “Ispilon”  iz Srpca zabilježio je dobar nastup na preponskom turniru koji je proteklog vikenda održan na Bjelašnici u organizaciji Konjičkog kluba “Basquil”.

Bojan Ugren, koji nastupa ali i trenira u klubu u kategoriji veteran, osvojio je prvo mjesto, a Đorđe Ugren u kategoriji junior, na visini parkura 80 centimetara, zauzeo je treće mjesto.

Utakmica u konkureciji juniora je bila u dvije manše, odnosno dva nastupa na istom parkuru sa zbrajanjem kaznenih poena.

“Ovo je prvo učešće Đorđa na utakmicama ovog tipa. Rezultat je dobar imajući u vidu da klubovi u toj konkurenciji imaju dugogodišnji rad iza sebe i bolju infrastrukturu, te veći broj konja. Đorđe je pokušao da odjaši i parkur u seniorskoj konkurenciji na 100 centimetara, ali je to ovaj put bio pretežak zadatak i eliminisan je. To je bio treći start kobile Gazele tako da je i umor odigaro ulogu”, rekao je Bojan.

Ovo je bio treći turnir ove godine za članove konjičkog kluba iz Srpca, a sa svih takmičenja su se vratili sa nekom od medalja, navode na opštinskom sajtu.

Tako je Đorđe, koji ima tek 14 godina, u julu u Visokom prvog dana takmičenja osvojio prvo mjesto u dresurnom jahanju dok je drugog dana zauzeo četvrto mjesto u preskakanju prepona, a nakon toga je u avgustu zauzeo drugo i četvrto mjesto na preponskom takmičenju.

Odlazak na takmičenje u Sarajevu pomoglo je i ovaj put preduzece “Bis protekt”.

Tagovi: