Autobus "Ko to tamo krade" stigao po prve putnike (VIDEO)

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković stigao je danas ispred prostorija glavnog odbora SNSD-a u Banjoj Luci u autobusu "Ko to tamo krade", a dočekao ga je portparol SNSD-a Radovan Kovačević. 

Stanivuković je kazao da je došao po prve putnike, Srđana Amidžića I Vladu Đajića. 

- Povešćemo ih na Tunjice. Protiv Amidžića je biti podnesena krivična prijava zbog ugovora o javnom prevozu koji je otvoren dva mjeseca prije nego što je to dozvoljeno - kazao je Stanivuković. 

Dodao je da je 31.jula 2020. godine raspisan javni za javni prevoz,koji je trebalo da bude otvoren krajem decembra. 

- Otvaraju ga u septembru. Neće da potpišu ugovor dva mjeseca. Amidžić potpisuje 16. novembra u sedam ujutro ugovor, a ja ustao u osam. Potpisali dva mjeseca prije nego što su smjeli - ističe Stanivuković. 

Krivičnu prijavu, dodaje on, podnijeće i protiv predsjednika komisije Nikole Aleksića.  On je naveo i detalje ugovora prema kojem je Amidžić potpisao da se klima u autobuse uvede nakon četiri godine, te da je navedeno da je prosječna starost autobusa 15 godina, iako ne bi smjeli biti stariji od deset. 

- Đajić ima platu 4. 000 KM, a podršku na platu 296.000 maraka, stimulansa. Sve ćemo dokumentovati - najavio je Stanivuković. 

Kovačević je Stanivukovićev potez okarakterisao kao nekulturan.

- Nekulturni ste i kršite zakon. Trubite ovdje i koristite sirenu. Obećavali ste da ćete se voziti gradskim prevozom svaki dan, a idete samo kad Vama to odgovara. Kupite jeftine političke poene. Mi smo vas ovdje kulturno dočekali i tako ćemo vas i ispratiti - poručio je Kovačević.

Stanivuković je na to odgovorio da će Kovčević biti uz njega i nakon 2. oktobra. 

- Vidjećemo, možda bude dobar portparol - poručio je Stanivuković.

Nakon završenog presa, Stanivuković je kazao da autobus sada kreće na ka UKC-u RS kako bi pokupio Đajića. 

J. Stanić, T. Bubnjević

Tagovi: