Addiko Bank Banja Luka najpoželjniji poslodavac u finansijskom sektoru

Addiko Bank Banja Luka je izabrana za najpoželjnijeg poslodavca u finansijskom sektoru Bosne i Hercegovine za 2023. godinu i u top 10 najpoželjnijih poslodavaca u svim industrijama u Bosni i Hercegovini, prema mišljenju javnosti, a na bazi rezultata istraživanja koje provodi portal Mojposao.ba-Kolektiv, već sadamnaestu godinu za redom.

Građani su u procesu izbora najpoželjnijeg poslodavca, koje je trajalo dva mjeseca, birali najbolje među čak pet stotina različitih kompanija iz cijele Bosne i Hercegovine koje su nagradili sa 230.000 glasova!

- Danas, kada se tržište radne snage mijenja brže nego ikada, kada se stalno suočavamo sa novim trendovima u segmentu privlačenja, selekcije i zadržavanja kvalitetnih radnika, potrebno je vratiti se osnovama i zapitati se u kakvom to okruženju radnici žele raditi i takvo okruženje izgraditi. Cilj nas u Addiko Bank Banja Luka je kreirati poželjno radno okruženje koje je moderno, atraktivno, motivišuće, koje nudi različite mogućnosti za učenje i profesionalno usavršavanje. Okruženje koje njeguje empatiju, promoviše raznolikost, a garantuje pružanje jednakih mogućnosti, zaštitu prava i transparentnu komunikaciju. Biti najpolježniji poslodavac u finansijskom sektoru, drugu godinu zaredom, je pokazatelj da smo svoj cilj ostvarili, a izbor u top 10 najboljih je i korak dalje. To je potvrda da aktivno kreiramo radno okruženje u cijeloj BiH i postavljamo standarde koje ostale kompanije slijede - istakla je Ivana Kantar, direktor Odjela uprave i upravljanja ljudskim resursima.

Istraživanje koje je portal Moj.posao.ba proveo pokazuje da su se najpoželjniji poslodavci izdvojili prema dobrom odnosu prema radnicima, pozitivnom radnom okruženju, fleksibilnom radnom vremenu, ali i mogućnostima za povećanje plate.

Tagovi: